Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 11:57 Ειδήσεις

Φρίκη στο Ηράκλειο: Πέταξαν στα σκουπίδια βρέφος μέσα σε τάπερ


Φρίκη στο Ηράκλειο καθώς βρέθηκε βρέφος μέσα σε τάπερ σε κάδο ανακύκλωσης, σύμφωνα με νέα αποκάλυψη του Δήμου.

Την απίστευτη αποκάλυψη ότι εργαζόμενη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου υπέστη σοκ όταν βρήκε «ένα μωρό σε τάπερ» έκανε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημόκριτος Σαλούστρος κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου της νέας περιόδου.

Το θέμα αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των εργαζομένων για το γεγονός ότι έχουν μείνει απλήρωτοι από τον ιδιώτη που λειτουργεί το ΚΔΑΥ.

Όπως διευκρινίστηκε, επρόκειτο για έμβρυο, προφανώς από αποβολή, που πετάχτηκε στα σκουπίδια μέσα σε τάπερ στις αρχές του 2018.

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι μια ενεργή οβίδα εντοπίστηκε στον ιμάντα της ανακύκλωσης του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) του Ηρακλείου, ακριβώς ένα χρόνο πριν από το έμβρυο, δηλαδή στις αρχές του 2017.


Επισημάνθηκε ακόμη ότι σε 1,5 χρόνο έχουν γίνει 14 εργατικά ατυχήματα. Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι εργαζόμενοι προχώρησαν και σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία αναφορικά με τον τρόπο που ο ιδιώτης εργολάβος λειτουργεί το εργοστάσιο, λέγοντας ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά που οι δημότες πετούν στους μπλε κάδους, αντί να πηγαίνουν στην ανακύκλωση καταλήγουν στον ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων.

Οι εργαζόμενοι μάλιστα υποστήριξαν ότι προσφάτως κάλεσαν την Αστυνομία για να μπουν να δουλέψουν στο εργοστάσιο, καθώς ο εργολάβος είχε φέρει, όπως είπαν, άλλον εργολάβο για να κλείσουν συμφωνία.

 https://www.dikaiologitika.gr

 
Post
Ειδήσεις Παρασκευή 24.07.2026

Ράπισμα στην Τουρκία από την Κάγια Κάλας σε ερώτηση του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στο ΕΚ

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με επίκαιρη ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας που δήλωσε ότι «Τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της Τουρ

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 24.07.2026

Δωρεάν Προληπτικός Γενετικός Έλεγχος σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας στη Γέργερη

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 από 18:00 - 20:00 μ.μ., η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Βοήθεια στο Σπίτι Ρούβα του Δήμου Γόρτυνας και του Κέντρου

Post
Ειδήσεις Τρίτη 21.07.2026

Σάκης Αρναούτογλου: 24 τροπολογίες για να στηριχθούν οι παραγωγοί και τα προϊόντα της Ελληνικής γης

Είκοσι τέσσερις τροπολογίες για την ουσιαστική στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των συνεταιρισμών και των βασικών παραγωγικών κλάδων της ελληνικής υπαίθρου κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και