Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 13:41 Εκτός Ελλάδος

Εισβολή στην Περιοχή 51: οι Γήινοι δεν πήγαν στο ραντεβού...


Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης προέβλεπαν ότι 2 εκατομμύρια άνθρωποι θα συνέρρεαν στην έρημο της Νεβάδας για να "εισβάλουν" στην Περιοχή 51, την απόρρητη στρατιωτική βάση όπου, σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους, η κυβέρνηση κρύβει τους εξωγήινους.

Τελικά, καμιά εκατοστή τολμηροί έφτασαν μέχρι εκεί.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες, με αφορμή ένα μήνυμα στο Facebook που ανακοίνωνε μια εκδήλωση: "Ας καταλάβουμε δια της εφόδου την Περιοχή 51, δεν μπορούν να μας σταματήσουν όλους". Η βασική ιδέα ήταν να γίνει μαζική εισβολή, στις 3 το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου, σε αυτήν την βάση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, η ύπαρξη της οποίας κρατήθηκε μυστική για χρόνια και επιβεβαιώθηκε μόλις το 2013 από τη CIA.

Προκλήθηκε αρκετός θόρυβος για το "πάρτι" αυτό, αρκετός ώστε ακόμη και ο στρατός να εκδώσει αυστηρή προειδοποίηση προς όσους θα τολμούσαν να πλησιάσουν στη βάση. Συνολικά, 2 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν δηλώσει συμμετοχή, όταν το Facebook διέγραψε, στις αρχές Αυγούστου, το μήνυμα γιατί δεν πληρούσε τα κριτήρια δημοσίευσης.

Ο Μάθιου Ρόμπερτς, ο νεαρός που είχε την αρχική ιδέα, παραδέχτηκε στο μεταξύ ότι επρόκειτο για μια "πλάκα": κάτι που σκέφθηκε στις 2 τα χαράματα επειδή "βαριόταν". Εμπνεύστηκε την εισβολή από μια άλλη χιουμοριστική πρόταση στο Facebook, που καλούσε τον κόσμο να κλέψει τις 10.000... λίμνες της Μινεσότα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 100 άνθρωποι, μεταμφιεσμένοι ή φορώντας στο κεφάλι ένα κωνικό καπελάκι από αλουμινόχαρτο, ανταποκρίθηκαν τελικά στο κάλεσμα, τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή. Η συγκέντρωση ήταν περισσότερο εορταστική παρά επιθετική και κατέληξε μόνο σε μία σύλληψη, ενός άνδρα που ούρησε στην είσοδο της Περιοχής 51.

Ο σερίφης της κομητείας ανέφερε ότι τα "φεστιβάλ" που οργανώθηκαν σε δυο μικρές κοινότητες, κοντά στη βάση, προσέλκυσαν περίπου 1.500 ανθρώπους, πολύ λιγότερους απ' όσους ανέμεναν οι διοργανωτές.

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 30.12.2025

ΗΠΑ: O Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης F-35 στην Τουρκία

Νέες αντιδράσεις στο γεωπολιτικό σκηνικό προκαλούν δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης μαχητικών F-35 στην Τουρκία, παρά τις έντονες επιφυλάξεις που εκφράζει το Ι

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 28.12.2025

Τραμπ μετά τη συνάντηση με Ζελένσκι: «Στόχος να τελειώσει ο πόλεμος – Χωρίς χρονοδιάγραμμα η συμφωνία»

Σε κρίσιμη καμπή για τις εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη Φλ

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 28.12.2025

Συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα: Η πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Στη Φλόριντα και στο πολυτελές θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο συναντώνται σήμερα, Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνομιλίες που θεωρ