Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 12:42 Ειδήσεις Νομός: Ηρακλείου

Αγωνία για τον ηλικιωμένο που εξαφανίστηκε στην Κρήτη: Άκαρπες οι έρευνες


Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του 84χρονου Δημήτρη Μαρκάκη, ο οποίος εξαφανίστηκε την περασμένη Τρίτη από το χωριό του το Αστυράκι στον Δήμο Μαλεβιζίου.

Μιλώντας στο cretapost ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, αρχιπυραγός Νίκος Λαγουδάκης, επισήμανε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται με την ίδια ένταση και με την αξιοποίηση κάθε δυνατού μέσου. Έτσι, τον ηλικιωμένο άντρα αναζητούν δέκα πυροσβέστες, με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της ΕΜΑΚ, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει επίσης ένα πενταμελές πεζοπόρο τμήμα.

Παράλληλα, έχει αξιοποιηθεί και το drone της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από δύσβατα σημεία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής οι λήψεις του να έχουν δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Λαγουδάκης σημείωσε ότι οι έρευνες των αρχών εκτείνονται σε μία απόσταση 10 χιλιομέτρων γύρω από το Αστυράκι, ωστόσο την προσπάθεια δυσχεραίνει το ανάγλυφο της περιοχής, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές δύσβατες περιοχές. Στην επιχείρηση, εκτός από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συμμετέχουν επίσης αστυνομικοί, εθελοντές, και πολλοί συγχωριανοί και φίλοι της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 84χρονος έφυγε από το σπίτι του στο Αστυράκι την περασμένη Τρίτη και δεν επέστρεψε τη συνηθισμένη του ώρα προκαλώντας έντονη ανησυχία και αγωνία στη σύζυγό του, η οποία έσπευσε να ενημερώσεις τις αρχές. Για την εξαφάνιση του Δημήτρη Μαρκάκη έχει εκδοθεί silver alert.

 

Πηγή: enikos.gr

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 03.07.2025

Έρχεται νέο επίδομα για δημόσιους λειτουργούς. Ποιοι θα παίρνουν εξτρά 200 ευρώ τον μήνα

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤΝews μίλησε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Μεταξύ άλλων, η ίδια αναφέρθηκε στο στεγαστικό, που είναι πλέον ένα μόνιμο θέμα

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 26.06.2025

Γ. Αυτιάς σε ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Προστατέψτε αγορά και οικονομία από παράνομες πλατφόρμες πώλησης προϊόντων

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, μετά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής αγοράς, ότι υφίσταται αθέμιτος ανταγωνισμός από φορείς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ηλεκτρο

Post
Ειδήσεις Σάββατο 21.06.2025

Σάκης Αρναούτογλου: Από τη Γη στο Πιάτο – Η Ελλάδα μπορεί να πρωτοστατήσει στο νέο ευρωπαϊκό διατροφικό μοντέλο.

Στην εκδήλωση με τίτλο “The Case for Change – A More Resilient and Sustainable Future with an EU Action Plan for Plant-based Foods”, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κ