Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 12:42 Ειδήσεις Νομός: Ηρακλείου

Αγωνία για τον ηλικιωμένο που εξαφανίστηκε στην Κρήτη: Άκαρπες οι έρευνες


Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του 84χρονου Δημήτρη Μαρκάκη, ο οποίος εξαφανίστηκε την περασμένη Τρίτη από το χωριό του το Αστυράκι στον Δήμο Μαλεβιζίου.

Μιλώντας στο cretapost ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, αρχιπυραγός Νίκος Λαγουδάκης, επισήμανε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται με την ίδια ένταση και με την αξιοποίηση κάθε δυνατού μέσου. Έτσι, τον ηλικιωμένο άντρα αναζητούν δέκα πυροσβέστες, με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της ΕΜΑΚ, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει επίσης ένα πενταμελές πεζοπόρο τμήμα.

Παράλληλα, έχει αξιοποιηθεί και το drone της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από δύσβατα σημεία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής οι λήψεις του να έχουν δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Λαγουδάκης σημείωσε ότι οι έρευνες των αρχών εκτείνονται σε μία απόσταση 10 χιλιομέτρων γύρω από το Αστυράκι, ωστόσο την προσπάθεια δυσχεραίνει το ανάγλυφο της περιοχής, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές δύσβατες περιοχές. Στην επιχείρηση, εκτός από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συμμετέχουν επίσης αστυνομικοί, εθελοντές, και πολλοί συγχωριανοί και φίλοι της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 84χρονος έφυγε από το σπίτι του στο Αστυράκι την περασμένη Τρίτη και δεν επέστρεψε τη συνηθισμένη του ώρα προκαλώντας έντονη ανησυχία και αγωνία στη σύζυγό του, η οποία έσπευσε να ενημερώσεις τις αρχές. Για την εξαφάνιση του Δημήτρη Μαρκάκη έχει εκδοθεί silver alert.

 

Πηγή: enikos.gr

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 25.05.2026

Ο Σάκης Αρναούτογλου στην Κίνα: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να χάσει τη μάχη της παραγωγής, της τεχνολογίας και της βιομηχανίας»

Στο Πεκίνο και τη Γουχάν ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ για την 43η Διακοινοβουλευτική Συνάντηση ΕΕ – Κίνας, με αιχμή οικονομία, τεχνολογία, τεχνητή νοημοσύνη, εμπόριο και πράσινη μετάβαση. Ο ευρω

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 21.05.2026

Το 56% των Ευρωπαίων δηλώνει ότι δεν έχει πρόσβαση στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με νέα μελέτη

Με τους πολίτες όλων των ευρωπαϊκών χωρών να υποφέρουν από έλλειψη πρόσβασης στα ΜΜΜ, η Greenpeace καλεί τις κυβερνήσεις να επενδύσουν επειγόντως σε προσιτές, προσβάσιμες και βιώσιμες μεταφορές για όλ

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 11.05.2026

Με συγκίνηση και συμβολισμό τιμήθηκε η Μητρότητα στο Αστρίτσι

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου», με σταθερό προσανατολισμό στην ανάδειξη των αξιών της οικογένειας, αφιέρωσε την Κυριακή 10 Μαΐου 2026 σε μια εκδήλωση υ