Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 20:10 Βλέπω/Ακούω

Τουρκία: Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών


Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που είχαν συλληφθεί πέρυσι και κρατήθηκαν για μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση τουΣΚΑΪ, η κατηγορία περί κατασκοπίας που τους βάραινε μπαίνει στο αρχείο και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν μόνο για παράνομη είσοδο στη γειτονική χώρα.

Στην έρευνα που διενήργησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αδριανούπολης σχετικά με την κατηγορία της «στρατιωτικής κατασκοπείας», αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος δίωξης τους, καθώς μετά την εξέταση του κινητού τηλεφώνου δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να στοιχειοθετεί κατηγορίες.

Υπενθυμίζετι ότι Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν τον Μάρτιο του 2018 και παρέμειναν επί 167 μέρες μέσα στη φυλακή της Αδριανούπολης.

Η κράτησή τους, χωρίς μάλιστα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, είχε προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ενώ τα αιτήματα αποφυλάκισης που κατέθεταν απορρίπτονταν συνεχώς.

Πλέον όμως το Ποινικό Δικαστήριο της πόλης θα εξετάσει μόνο την κατηγορία «εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη», κατά των δύο στρατιωτικών που κατά λάθος διέσχισαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 08.05.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 8/5/26

Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις πρόσκαιρα μέχρι το απόγευμα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις στο Ιόνιο, τα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά και την Κρήτη και βαθμιαία και στις υ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 07.05.2026

Εντοπισμός 41 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στους Καλούς Λιμένες

Τις απογευματινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν στη χερσαία περιοχή των Καλών Λιμένων σαράντα δύο (42) αλλοδαποί (39 άνδρες και 3 ανήλικοι), οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί από πνευστή λέμβο. Οι προαναφερθέντες

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 07.05.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ξεκάθαρος ο στόχος μας, σύγχρονες, ασφαλείς και προσβάσιμες για όλους αθλητικές υποδομές σε κάθε γειτονιά της Αττικής»

Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η διασφάλιση σύγχρονων, ασφαλών και λειτουργικών χώρων άθλησης για τους πολίτες αποτελούν βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την ενίσχυ