Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 20:56 Πολιτική

Στις 24 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ


Στις 24 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Open TV στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ.

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στα τέλη του μήνα στην Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, είχε πει το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Κατά την συμμετοχή του στην Γενική Συνέλευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επαφές με πολλούς αρχηγούς κρατών, περιλαμβανομένου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η Αθήνα σχεδιάζει να αναδείξει τις τουρκικές ενέργειες, ειδικά την «παρεμβατικότητα» της Άγκυρας στην Κύπρο όπου δυσκολεύει την εξεύρεση λύσης.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει δηλώσει επανειλημμένα πως οι κατοχικές Αρχές θα ανοίξουν Αμμόχωστο ενώ συνεχίζονται οι παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις ανοιχτά της Μεγαλονήσου.

Ο εκπρόσωπος επισήμανε πως οι διαφορές δεν λύνονται με τις μονομερείς ενέργειες που επιχειρεί η Τουρκία, προσθέτοντας πως η Αθήνα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ώστε να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι πάντοτε είναι καλή συγκυρία για συζήτηση με την Τουρκία Τουρκίας, καθώς ο διάλογος πάντα βοηθά.

etypos

 
Post
Πολιτική Σάββατο 25.10.2025

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Παπαβασιλείου από το γραφείο Ανδρουλάκη – Οι παλιές αναρτήσεις για Μητσοτάκη που προκάλεσαν θύελλα στο ΠΑΣΟΚ

Μόλις μία ημέρα μετά τον ορισμό του στη θέση του επικεφαλής του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, έπειτα απ

Post
Πολιτική Σάββατο 25.10.2025

Β. Κικίλιας: 85 χρόνια μετά το "ΟΧΙ", θλίβομαι γι αυτά που συμβαίνουν με το μνημείο του "Αγνώστου Στρατιώτη"

«Δεν μπορώ να διανοηθώ 85 χρόνια μετά το μεγάλο “ΟΧΙ” που είπαν οι πρόγονοί μας, οι οποίοι πολέμησαν στα βουνά της Β. Ηπείρου, μάτωσαν και έχασαν τη ζωή τους, ότι τίθεται θέμα και χρ

Post
Πολιτική Σάββατο 25.10.2025

Παρέμβαση Βατσινά για τα σοβαρά σφάλματα στο Κτηματολόγιο – Ανάγκη άμεσης διόρθωσης και στήριξης των ιδιοκτητών

Σοβαρά προβλήματα στον εντοπισμό και την τοποθέτηση ακινήτων στην Κρήτη, τα οποία έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο της κτηματογράφησης και της λειτουργίας του Εθνικού Κτηματολογίου, αναδεικνύει με κοινοβο