Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 11:02 Βλέπω/Ακούω

Καιρός: Βοριάδες, μπόρες και καταιγίδες την Πέμπτη


Ενισχύεται σημαντικά το μελτέμι. Που αναμένονται οι πιο ισχυρές βροχοπτώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Στα δυτικά και στην Μακεδονία αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, με τοπικές μπόρες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και έπειτα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, δε στα ανατολικά βαθμιαία και κατά τόπους 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σποραδικές μπόρες μετά το μεσημέρι και με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το βράδυ. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ, που πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες θα γίνουν νότιοι-νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 30 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές μπόρες, στα δυτικά από το απόγευμα και με σποραδικές καταιγίδες. Στην Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από το απόγευμα θα φτάσουν σε ένταση τα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν, με σποραδικές μπόρες στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας, όπου το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 17 και 32 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βοριάδες, 6 με 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από την νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από την νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στην Θεσσαλία, στην Στερεά, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοανατολικά και μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις, αλλά βαθμιαία αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά, οι βοριάδες θα έχουν ένταση 6 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 06.07.2025

Απόψε έχουμε 24ωρες συγκοινωνίες στην Αθήνα – Ποιοι συρμοί και λεωφορειακές γραμμές συμμετέχουν

Η δοκιμή αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των μετακινήσεων εκτός ωραρίου Μια νέα εποχή ξεκινά σήμερα για τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, καθώς για πρώτη φορά τίθεται σε εφαρμο

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 06.07.2025

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Λύκιος, Λυκίας, Λυκία, Σάτυρος, Σάτος, Σισώης. Όσιος Σισώης Ο Όσιος Σισώης έλαμψε με την πνευματική του σύνεση, την ταπεινοφροσύνη, τη φιλαδελφία και το ενδι

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 06.07.2025

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 6/7/25

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.