Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 10:24 Οικονομία

Έρχονται ραβασάκια για τα κόκκινα δάνεια: Ποιοι κινδυνεύουν με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας


Το χαρτί του πλειστηριασμού ετοιμάζονται να ρίξουν στο τραπέζι τα πιστωτικά ιδρύματα, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την πίεση προς τους δανειολήπτες για να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Εκτός από τα ενημερωτικά "ραβασάκια" σε 180.000 δανειολήπτες, οι τράπεζες αναμένεται να στείλουν και διαταγές πληρωμής σε 20.000 δανειολήπτες με "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια που φέρουν εγγύηση την πρώτη κατοικία.

Πρόκειται για δάνεια με μεγάλη καθυστέρηση, με τις αντικειμενικές αξίες της κατοικίας που θα τεθεί υπό τη δαμόκλειο σπάθη του πλειστηριασμού να ξεκινούν, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατία", από τα 40.000 ευρώ και να φτάνουν τα 80.000 ευρώ. Σχεδόν όλοι πάντως οι "κόκκινοι" δανειολήπτες που θα δουν το ραβασάκι των τραπεζών πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στον νέο νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν κάνει έως τώρα αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για να ρυθμίσουν το δάνειό τους και να κλειδώσουν την προστασία του σπιτιού τους. Από τη Δευτέρα οι τράπεζες άρχισαν να στέλνουν προσωπικές επιστολές στους περίπου 180.000 οφειλέτες που εμπίπτουν στα κριτήρια υπαγωγής του νέου νόμου, το συνολικό χρέος των οποίων ανέρχεται σε σχεδόν 2 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η πληρέστερη δυνατή ενημέρωσή τους σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος.

Πηγή: enikos.gr

Post
Οικονομία Τρίτη 27.01.2026

Ινδία και ΕΕ: Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μετά από δύο δεκαετίες διαπραγματεύσεων

Η Ινδία και η Ευρωπαϊκή Ένωση επισημοποιούν σήμερα τη σύναψη μιας ευρείας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο διαπραγματεύσεων που διήρκεσε περισσότερο από δύο δεκαετίες. Ο Ινδός π

Post
Οικονομία Τρίτη 27.01.2026

Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ στη μελισσοκομία στην Πάργα

Από αύριο, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, έως και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στις 15:00, θα υποβάλλονται αιτήσεις για συμμετοχή στο νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων, που σχεδιάστηκε σε συνεργασ

Post
Οικονομία Κυριακή 25.01.2026

Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 15.000.000 ευρώ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 25 Ιανουαρίου 2026 η κλήρωση 3019 του Τζόκερ, που μοιράζει στην πρώτη κατηγορία τουλάχιστον 15.000.000 ευρώ. Οι τυχεροί αριθμοί της αποψινής κλήρωσης είναι: 1