Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 10:18 Κερά

Το συστατικό που πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου αν θες να χάσεις κιλά


Υπάρχει ένα μικρό διατροφικό μυστικό που συνηθίζουμε να παραβλέπουμε, κι όμως αυτό λειτουργεί ευεργετικά προς διάφορες κατευθύνσεις.

To όνομά του; Ξηροί καρποί! Οι ξηροί καρποί είναι εξαιρετικά θρεπτικοί και πλούσιοι σε καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Μπορεί να περιέχουν πολλά λιπαρά, περιέχουν όμως και τόνους θρεπτικών συστατικών, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε κι άλλα πολλά.

Οι έρευνες δείχνουν συνεχώς πως οι ξηροί καρποί μπορεί να σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά. Όταν δεν συμβάλλουν δηλαδή στη ρύθμιση της περιεκτικότητας του σακχάρου στο αίμα, την πίεση του αίματος, τα χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης κ.ά.

Επιπλέον, το σώμα μας δεν απορροφά το 10-15% των θερμίδων που περιέχουν οι ξηροί καρποί, ενώ μια άλλη σειρά ερευνών δείχνει πως οι ξηροί καρποί μπορεί να βελτιώσουν ακόμα και τον μεταβολισμό.

Σε μια τέτοια μελέτη, τα αμύγδαλα αύξησαν την απώλεια βάρους κατά 62%! Κι αυτό γιατί περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά που ο οργανισμός μας παλεύει να αποσυνθέσει και να χωνέψει.

Σε άλλη μελέτη 100 υπέρβαρων γυναικών, αποδείχτηκε πως όσες κατανάλωναν ξηρούς καρπούς έχαναν περισσότερο βάρος από όσες δεν τους είχαν εντάξει στη διατροφή τους.

Μπορεί να έχουν υψηλή θερμιδική αξία, δεν είναι όλα όμως θερμίδες

 
newsbeast.gr
Post
Κερά Παρασκευή 20.09.2019

Το ασυγχώρητο λάθος που κάνει η γυναίκα μετά τα 40

Λένε συχνά πως η ηλικία δεν είναι παρά ένα νούμερο, καθώς σημασία έχει πάντα το πώς νιώθεις...

Post
Κερά Πέμπτη 19.09.2019

Η τάση στο μαλλί που χαλάει κόσμο φέτος

Εκεί που κάθε χρόνο η μόδα προστάζει άλλα και κάποιες φορές μπαίνουμε σε μεγάλο κόπο για να είμαστε εναρμονισμένες με τις σύγχρονες τάσεις, φέτος τα νέα είναι κάτι παραπάνω από καλά. Γιατί θραύση φέτ

Post
Κερά Πέμπτη 19.09.2019

40 Χρόνια Παγκρήτια Καλλιστεία!!! Ξεκίνησε ο επετειακός 40ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ομορφιάς.

Ήταν 30 Σεπτεμβρίου 1979 όταν πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο τα πρώτα Παγκρήτια Καλλιστεία. Και ήταν πράγματι η Κρήτη, η πρώτη περιφέρεια που τόλμησε ένα τόσο πρωτοποριακό για την εποχή εκείνη εγχείρη