Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 10:17 Αθλητικά

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μιχαλεντζάκης, χάλκινο μετάλλιο ο Κωστάκης


Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Ρίο το 2016, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, κατέκτησε την πρωτιά στα 100μ. ελεύθερο S8. Ο μοναδικός Έλληνας μεταλλιούχους της κολύμβησης στην Βραζιλία και μεγάλη ελπίδα της χώρας μας για μετάλλιο του χρόνου στο Τόκιο, κάλυψε την απόσταση σε 57.69 (27.60 το γύρισμα στα 50μ.) και εκτός από την πρώτη θέση, κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος από το διεθνές μίτινγκ του Βερολίνου πριν από δύο μήνες με 58.28.

Όσον αφορά στον Γιάννη Κωστάκη, ο οποίος  στέφθηκε «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο SB2 με επίδοση 1:03.83. Ο Κωστάκης, το πρωί είχε σημειώσει την 3η επίδοση των προκριματικών με 1:05.05.

Τέταρτος στα 100μ. πρόσθιο SB4 κατετάγη ο Αντώνης Τσαπατάκης, ο οποίος έχασε στην τελευταία χεριά το μετάλλιο. Η επίδοσή του στον τελικό ήταν 1:46.95. Είχε προκριθεί στον τελικό με την τρίτη καλύτερη επίδοση των προκριματικών (1:45.46).

Αν και γύρισε τρίτος στο πρώτο 50άρι, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης δεν κατάφερε να βρεθεί στα μετάλλια των 100μ. ύπτιο S12. Ο κάτοχος 10 παραολυμπιακών μεταλλίων, είχε εξαιρετική επίδοση στον τελικό και συγκεκριμένα 1:02.32 που τον έφερε στην 6η θέση της τελικής κατάταξης. Ο Ταϊγανίδης είχε περάσει στον τελικό με την 7η επίδοση των προκριματικών (1:05.13).

Πηγή: gazzetta.gr

Post
Αθλητικά Τετάρτη 16.09.2026

Κόντης:«Θέλουμε να κάνουμε θόρυβο και στην Ευρώπη»-Πρεμιέρα του ΟΦΗ αύριο στο Europa League

Τέσσερις ημέρες μετά το μεγάλο «διπλό» επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο ΟΦΗ στρέφει την προσοχή του στην Ευρώπη και στην πρεμιέρα του στη League Phase του Europa Leag

Post
Αθλητικά Τρίτη 15.09.2026

Αυτές είναι οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους τελικούς της UEFA το 2028 και το 2029

Σημαντικές ευρωπαϊκές πόλεις θα βρεθούν στο επίκεντρο του ποδοσφαίρου τα επόμενα χρόνια, καθώς η UEFA ανακοίνωσε τις έδρες που θα φιλοξενήσουν τους τελικούς των κορυφαίων διοργανώσεών της για το 2028

Post
Αθλητικά Τρίτη 15.09.2026

Ο Αλμπερόλα Ρόχας στο ΟΦΗ – Χόφενχαϊμ για την πρεμιέρα του Europa League

Ο Ισπανός διεθνής διαιτητής Χαβιέρ Αλμπερόλα Ρόχας ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την αναμέτρηση του ΟΦΗ με τη Χόφενχαϊμ, η οποία θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στις 19:45, γι