Image
Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2019 22:41 Αθλητικά

Επιστολή Ολυμπιακού στον Αυγενάκη για την επίθεση στην Κ-16

Επιστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριο Οικονόμου έστειλε ο Ολυμπιακός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης στην ομάδα Κ-16 του συλλόγου στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή (08/09) και να ληφθεί δράση, ώστε να αποτραπούν αντίστοιχες ενέργειες  στο μέλλον.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν τη λήψη δράσης, ούτως ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη Δικαιοσύνη και να μην επιτραπεί σε κανέναν στο μέλλον να επαναλάβει αντίστοιχη ενέργεια, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην πολιτική ηγεσία.

Αναλυτικά η επιστολή:​

«Προς: Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντιεγκληματική Πολιτική, κ. Ελευθέριο Οικονόμου.

Κοινοποίηση: Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.​

Κύριε Υπουργέ,

Η επίθεση που δέχθηκε χθες η ομάδα Κ-16 τη Σχολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του φιλικού αγώνα με τον Ποντιακό Πολυδενδρίου στο γήπεδο των ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη, ο επικίνδυνος τραυματισμός του υπεύθυνου της Σχολής, Γιώργου Χοχλάκη και του 15χρονου γιου του ενώπιον ανήλικων παιδιών, η επίθεση και ο εκφοβισμός εφήβων ποδοσφαιριστών (ξεγυμνώνοντας τα ίδια τα παιδιά σύμφωνα με καταγγελίες) και η κλοπή του αθλητικού υλικού τους, είναι ένα πρωτόγνωρο και αποτρόπαιο συμβάν, το οποίο έχει σοκάρει την ποδοσφαιρική κοινότητα της Ελλάδας, ενώ απασχολεί ήδη και μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, δυσφημίζοντας την χώρα μας για άλλη μια φορά διεθνώς.

Αποτελεί αυτονόητο χρέος των αρχών της χώρας, να αναζητήσουν ταχύτατα τους υπαίτιους του συμβάντος, ώστε να οδηγηθούν άμεσα στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ασφαλώς και οφείλουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι απλώς να καταδικάσουμε το συμβάν, αλλά να αναζητήσουμε τρόπους για την καταπολέμηση και εξάλειψη των φαινομένων βίας, έχοντας όχι απλά την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους σας που να βάζουν οριστικά τέλος στην γενικευμένη ανομία που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Ως εκ τούτου σας καλούμε όπως προβείτε άμεσα σε κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν χωρίς καθυστέρηση οι κάθε είδους αυτουργοί ώστε να αποτραπούν τέτοια αποτρόπαια φαινόμενα στο μέλλον.

Για την ΠΑΕ Ολυμπιακός ​

Δημήτρης Αγραφιώτης

Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος».

 


Πηγή: gazzetta.gr
Post
Αθλητικά Τετάρτη 11.02.2026

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου για την πρόκριση του ΟΦΗ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας

Με αφορμή την πρόκριση του ΟΦΗ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Ένα μεγάλο «Μπράβο!» στους ποδοσφαιριστέ

Post
Αθλητικά Τετάρτη 11.02.2026

Λευτέρης Αυγενάκης «Ο ΟΦΗ απέδειξε ξανά πως όταν υπάρχει ψυχή, πίστη και συνοχή, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.»

Στη Λιβαδειά, για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, βρέθηκε ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλευρό της ομάδας του ΟΦΗ. Σε μια δυνατή και απαιτητική αναμέτρηση, ο ΟΦ

Post
Αθλητικά Δευτέρα 09.02.2026

Αθλητική Δράση Συμπερίληψης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Στις 6 Φεβρουαρίου 2026 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), η Ακαδημία Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής «Τζάμπολ Αγάπης», σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. και με τη