Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2019 15:42 Είς Υγείαν

Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας: Το "ξεμάτιασμα" δεν αντιμετωπίζει τον πονοκέφαλο


Οι κεφαλαλγίες δεν σκοτώνουν ζωές, αλλά ημέρες ζωής, αναφέρει η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κεφαλαλγίας, 12 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι «συχνά τα ίδια τα αναλγητικά επιδεινώνουν τους πονοκεφάλους όταν χρησιμοποιούνται αλόγιστα και δεν αρκούν οι φιλικές συμβουλές και οι παραδοσιακοί τρόποι για να αντιμετωπίσει κανείς τον πονοκέφαλό του. Ούτε το ξεμάτιασμα».

Η Εταιρεία υποστηρίζει την άποψη ότι η καλύτερη θεραπεία μιας πάθησης είναι η πρόληψη που επιτυγχάνεται μέσα από την ενημέρωση του πληθυσμού και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει στις 12 Σεπτεμβρίου (18.00 μμ στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ρηγίλλης 1) εκδήλωση στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης επαγγελματιών υγείας και κοινού για τα προβλήματα της κεφαλαλγίας και της ημικρανίας. Κύριος στόχος είναι η ορθή διάγνωση, αντιμετώπιση, προφύλαξη και αποφυγή κατάχρησης φαρμακευτικών ουσιών και αυτοθεραπείας.

Η ημικρανία είναι το 2ο σημαντικότερο ιατρικό πρόβλημα παγκοσμίως, μετά την τερηδόνα και πρώτη αιτία αναπηρίας σε άτομα κάτω των 50 ετών, λόγω απώλειας ποιοτικού χρόνου και λόγω πόνου, αναφέρει η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας. Προσθέτει ότι όσοι υποφέρουν από συχνές κεφαλαλγίες πρέπει απαραίτητα να έχουν ιατρική παρακολούθηση και πρόσβαση στις νέες εξειδικευμένες θεραπείες, γιατί δεν μπορούν από μόνοι τους να διαχειριστούν αυτό το ιατρικό πρόβλημα.

Ειδικά Κέντρα Κεφαλαλγίας υπάρχουν σε αρκετά δημόσια νοσοκομεία στελεχωμένα με ειδικούς γιατρούς που καθοδηγούν με επιστημονικότητα, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια τους κεφαλαλγικούς ασθενείς.

 

topontiki

 
Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 29.12.2025

Σε έξαρση η γρίπη στην Ελλάδα: Θετικός ο 1 στους 2 με συμπτώματα – Ασφυκτική η κατάσταση στα Νοσοκομεία Παίδων

Η εποχική γρίπη καταγράφει έντονη δυναμική τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα, με τους ειδικούς να μιλούν για ένα από τα πιο επιβαρυμένα κύματα των τελευταίων ετών. Τα περιστατικά αυξάνονται με ταχείς

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 28.12.2025

Σε ποια ηλικία το αλκοόλ γίνεται επικίνδυνο για τη μνήμη και τον εγκέφαλο - Νευρολόγος προειδοποιεί

Ένα ποτήρι κρασί στο δείπνο, μια μπύρα μετά από μια κουραστική μέρα ή δύο ποτά με την παρέα το Σαββατοκύριακο είναι για πολλούς μια μικρή απόλαυση της καθημερινότητας. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν νευρολόγ

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 28.12.2025

Πώς να καταπολεμήσεις το μπούκωμα με φυσικούς τρόπους

Το μπούκωμα στη μύτη είναι ενοχλητικό, ειδικά όταν συνοδεύει κρυολόγημα, αλλεργίες ή αλλαγές στον καιρό. Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να ανακουφιστείς άμεσα. 1. Ατμοί με ζ