Image
Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 21:10 Κρητική διατροφή

Σουφλέ πατάτας με σπιτική μπεσαμέλ

Υλικά για 2-4 άτομα

Για το σουφλέ

3 φλιτζάνια γραβιέρα

Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

4 βραστές πατάτες

5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο

Για τη μπεσαμέλ

7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1 κούπα γραβιέρα

Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

4 φλυτζάνια γάλα φρέσκο

6 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τις πατάτες και τις βράζετε για 25 λεπτά.

Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί. Κατόπιν, ρίχνετε το γάλα σε μπολ και προσθέτετε λίγο- λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Αποσύρετε από την εστία και ρίχνετε 4-5 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη, λίγο αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και τέλος το αυγό και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και είναι έτοιμη η μπεσαμέλ.

Έπειτα με ένα πινελάκι αλείφετε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και στρώνετε τις βραστές πατάτες κομμένες σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ρίχνετε από πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Στη συνέχεια, ρίχνετε από πάνω τη μπεσαμέλ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά μέχρι δηλαδή να ροδίσει.

 


Πηγή: newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 21.09.2019

Παραδοσιακή μουσταλευριά

ΥΛΙΚΑ 850 ml. λευκό μούστο 130 γρ. ψιλό σιμιγδάλι Για το γαρνίρισμα: Κανέλα τριμμένη Καρυδόψιχα, ωμή, ψιλοκομμένη Καβουρδισμένα ή ωμά αμύγδαλα (ψιλοκομμένα) Σουσάμι ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕ

Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 01.09.2019

Χειροποίητα ραβιόλια με σπανάκι

ΥΛΙΚΑ Υλικά για τη ζύμη: 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ 2 αυγά, medium 1 κρόκο αυγού 25 ml. ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, για το άνοιγμα των ζυμαρικών Υλικά για τη γέμιση: 125 γρ. σ

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 31.08.2019

Σουφλέ πατάτας με σπιτική μπεσαμέλ

Υλικά για 2-4 άτομα Για το σουφλέ 3 φλιτζάνια γραβιέρα Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 4 βραστές πατάτες 5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο Για τη μπεσαμέλ 7 κουταλιές αλεύρι για