Image
Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 11:44 Τουρισμός

Η παραλία της Κρήτης σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του γυμνισμού παγκοσμίως

Σε απόσταση λίγων μέτρων από τα περίφημα Μάταλα -τον ιδανικό προορισμό για τα παιδιά των λουλουδιών την δεκαετία του '70- ένας επίγειος παράδεισος, και μάλιστα για λίγους, συναντάται περίπου 800 μέτρα νότια από αυτά.

Ο λόγος για την Κόκκινη Άμμο, 68 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου, μια εντελώς απομονωμένη ακρογιαλιά που μοιάζει με όνειρο. Για να την προσεγγίσει κανείς θα πρέπει να σκαρφαλώσει σε κάποια βράχια και έπειτα να κατεβεί μια βατή αλλά απότομη πλαγιά, κάνοντας συνολική πεζοπορία (από τα Μάταλα) περίπου 15-25 λεπτά.

Αυτό που θα αντικρίσει, ωστόσο, από ψηλά όποιος επιχειρήσει να έρθει εδώ πραγματικά εντυπωσιάζει και ανταμείβει τον επισκέπτη για τον όποιο κόπο. Εναλλακτική επιλογή για εκείνους που δεν θέλουν να κουραστούν τα καΐκια που αναχωρούν από τα Μάταλα.

Μια υπέροχη ακρογιαλιά με κεραμιδοκόκκινη αμμουδιά (οφείλεται στα κοκκινωπά εδάφη της ευρύτερης περιοχής) και γαλαζοπράσινα νερά απλώνεται στα πόδια του επισκέπτη, καλώντας για ατελείωτα μακροβούτια στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος.

Ήδη από τις δεκαετίες του ’60 και ’70 η «Αμμουδιά», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του γυμνισμού, κυρίως το βόρειο τμήμα της, ενώ έχει ψηφιστεί ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες γυμνιστών παγκοσμίως.

 
 

newsbeast.gr
Post
Τουρισμός Παρασκευή 14.11.2025

Η Αθήνα στη λίστα με τις 100 καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2025 – Η θέση της στη διεθνή κατάταξη

9Η Αθήνα συγκαταλέγεται στις 100 καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζει και να εργάζεται κανείς το 2025, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση World’s Best Cities της Resonance Consultancy – μιας α

Post
Τουρισμός Παρασκευή 14.11.2025

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο ελληνικός τουρισμός σπάει τα ρεκόρ, επεκτείνεται σε 12μηνη δραστηριότητα – Στους 10 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως η Ελλάδα

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού, με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη να δηλώνει, μιλώντας στο ΕΡΤnews, ότι το 2025 οδεύει σε νέα χρονιά-ρεκόρ, ενώ ήδη «το πρώτο οκτάμ

Post
Τουρισμός Τρίτη 11.11.2025

Έναρξη λειτουργίας νέου γραφείου του ΕΟΤ στην Αυστραλία

Με στόχο την ενισχυμένη παρουσία της Ελλάδας και την ενδυνάμωση του brand της χώρας μας στην ιδιαίτερα σημαντική τοπική τουριστική αγορά, ξεκίνησε η επίσημη λειτουργία γραφείου του ΕΟΤ στην Αυστραλία.