Image
Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 14:32 Τουρισμός

Βούλισμα, Ίστρο: Οι εξωτικές παραλίες της Κρήτης που μοιάζει με την Καραϊβική!

Μπορεί ο Μπάλος και το Ελαφονήσι να θυμίζουν κάτι από Καραϊβική, ωστόσο υπάρχει μία ακόμη παραλία με άσπρη άμμο και υπέροχο εξωτικό γαλάζιο χρώμα που αξίζει να επισκεφθείτε.

Πρόκειται για την παραλία Βούλισμα ή Χρυσή Άμμος που βρίσκεται στο Καλό Χωριό Λασιθίου

Η παραλία είναι πολύ καλά οργανωμένη, αν και όσοι προτιμούν κάτι πιο ήσυχο, διαλέγουν τη μικρότερη αμμουδιά στα δυτικά του κόλπου, η οποία είναι πολύ καλά προστατευμένη και λιγότερο οργανωμένη.

Πολύ κοντά στο Καλό Χωριό βρίσκεται το Ίστρο(ν), ένα ήρεμο γραφικό χωριό, κτισμένο σε μια κοιλάδα κατάφυτη με ελαιώνες και με πολλά νερά, το οποίο έχει αναπτυχθεί τουριστικά.



Ωστόσο, η ανάπτυξη αυτή ήταν ευτυχώς ήπια, κυρίως λόγω των περιορισμών δόμησης που υπάρχουν στην περιοχή εξαιτίας των πολλών αρχαιολογικών ευρημάτων.voiΚύριος μοχλός ανάπτυξης του Ίστρου είναι αδιαμφισβήτητα οι όμορφες ακρογιαλιές του, οι οποίες είναι διασκορπισμένες στους τρεις συνεχόμενους κόλπους του, αλλά και η εύκολη πρόσβαση του μέσω του βόρειου οδικού άξονα της Κρήτης.

 

zarpanews

 

madata.gr
Post
Τουρισμός Πέμπτη 04.12.2025

Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Ανδρέας Φιορεντίνος στη Νέα Υόρκη - Παρουσίαση Χαλκιδικής στο Ελληνικό Προξενείο

Με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Ελλάδας, τη διεύρυνση συνεργασιών με βασικούς εταίρους του κλάδου και την ανάδειξη ελληνικών προορισμών στην αγορά των ΗΠΑ ο Γενικός Γραμματέας του Ε

Post
Τουρισμός Πέμπτη 04.12.2025

Κοινωνικός Τουρισμός: Αυξάνεται στη διάρκεια των 13 μηνών – Όλες οι αλλαγές για την περίοδο 2025–2026

Αλλαγές στη χρονική διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ φέρνει νέα τροποποίηση της ΚΥΑ (30401/2025 – Β’ 2115), με την οποία η διάρκεια επεκτείνεται από 12 σε

Post
Τουρισμός Τρίτη 02.12.2025

Ενίσχυση της παρουσίας της Κρήτης στη Σαουδαραβική αγορά

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης της παρουσίας της σε αγορές υψηλού εισοδήματος, συμμετείχε στο «Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop», που πραγματοποιή