Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 19:53 Ειδήσεις

Ποιοι ήταν οι δύο Ρώσοι που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του ελικοπτέρου στον Πόρο


Δύο Ρώσοι υπήκοοι και ο Έλληνας πιλότος είναι τα θύματα της συντριβής του ελικοπτέρου το μεσημέρι της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου.

Τον θάνατο δύο Ρώσων από την πτώση του ελικοπτέρου χθες στον Πόρο επιβεβαίωσε το βράδυ της Τρίτης η ρωσική πρεσβεία.

Ο ένας ήταν ο Μιχαήλ Αμπράμοβ και ο άλλος ο Νταβέλ Ακολίνιν.

Ο Αμπράμοβ είχε γεννηθεί στη Μόσχα το 1963 και ασχολούνταν, μεταξύ άλλων, με το εμπόριο δερμάτινων ειδών.

Μάλιστα είχε δημιουργήσει και το πρώτο ιδιωτικό μουσείου εικόνων και τέχνης στην Μόσχα, σκορπίζοντας με τον θάνατό του τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας.

Η κριτικός τέχνης Ιρίνα Γιαζούκοβα και ο ακαδημαϊκός  Αλεξέι Λιντόφ, έκαναν γνωστό τον θάνατό του στα social media.

Ο δημιουργός του Μουσείου Ρωσικής Εικόνας, Μιχαήλ Αμπράμοφ, είχε επιστρέψει στη Ρωσία μοναδικά έργα που είχαν κλαπεί και βρίσκονταν στη Δύση, ανέφερε ο φίλος του και ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών, επικεφαλής στο Τμήμα Αρχαίου Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Αλεξέι Λιντόφ.

«Δημιούργησε ένα μοναδικό μουσείο, πολύ σημαντικό για τη Μόσχα και τη Ρωσία. Τώρα το κύριο ζήτημα είναι η μοίρα (του μουσείου). Πρέπει να βρούμε με κάποιο τρόπο την ευκαιρία να διατηρήσουμε αυτό το μουσείο. Ήταν εξ ολοκλήρου 100% χρηματοδοτούμενο από προσωπικούς πόρους του Αμπράμοφ. Τα τελευταία 15 χρόνια είχε φτιάξει μια μοναδική συλλογή πινάκων από το μηδέν που είχαν εντοπιστεί από εξαιρετικούς επαγγελματίες», δήλωσε ο Λιντόφ.

Ο Λιντόφ ανέφερε πως έμαθε για τον θάνατό του από συγγενείς του επιχειρηματία και πρόσθεσε πως πιθανότατα έκανε διακοπές στην Ελλάδα.

Ο Αμπράμοφ υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας αλλά και φίλος της τέχνης, ξεκινώντας με προσωπική προσπάθεια μια ιδιωτική συλλογή βυζαντινών και παλαιών ρωσικών εικόνων.

‘Ηταν επίσης γνωστός για τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες.

Το μοιραίο ελικόπτερο εκτιμάται ότι είχε ξεκινήσει από το Κρανίδι και είχε προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με στάση στον Γαλατά.

 

sputniknews.gr 

 
Post
Ειδήσεις Πέμπτη 08.10.2026

«Η Ευρώπη πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ελλάδας και της Κύπρου απέναντι στις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, ως πρόεδρος της Μικτής Κοινβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαικής Ένωσης-Τουρκίας, στη σημερινή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στο Στρασ

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 05.10.2026

Κοινοτική χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών και τη στήριξη των πληγέντων από την κακοκαιρία στην Κρήτη», ζητά με ερώτησή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη τις τελευταίες ημέρες άφησε πίσω της σημαντικότατα προβλήματα σε βασικές υποδομές, αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες σε πολλές περιοχές του νησι

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 02.10.2026

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Ε.Ε. για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Με εισήγηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, ως προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και του Λουκά Φουρλά, επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Λα