Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 20:17 Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η συμφωνία των Πρεσπών στην πράξη επιβεβαίωση της ελληνικότητας της αρχαίας Μακεδονίας


Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, ακολουθώντας τους όρους της συμφωνίας των Πρεσπών, προχώρησε στην τοποθέτηση επιγραφών στο άγαλμα προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλα αγάλματα της πόλης των Σκοπίων, με κείμενα που δικαιώνουν τις πάγιες ελληνικές θέσεις, αναγνωρίζοντας την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι αναμένονται και περαιτέρω βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

«Αυτή είναι η συμφωνία των Πρεσπών: ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, προς όφελος της προσέγγισης των δυο λαών, ενάντια στον εθνικισμό και την εργαλειοποίηση της ιστορίας. Η έμπρακτη αναγνώριση των παγίων ελληνικών θέσεων διαψεύδει τους λαϊκιστές και καταστροφολόγους της ΝΔ που μικροπολιτικά επένδυσαν στο άρμα του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας».

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επίσημη κυβερνητική θέση για τη σημαντική αυτή εξέλιξη και παραμένουμε περήφανοι που συμβάλλαμε στην επίλυση ενός μείζονος εθνικού θέματος με άξονα το διεθνές δίκαιο, τη φιλία των λαών και τα συμφέροντα της χώρας μας» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Post
Πολιτική Τρίτη 29.09.2026

Μητσοτάκης από τον Ασπρόπυργο: Νέες και σύγχρονες σχολικές υποδομές σε όλη τη χώρα

Στο νέο, σύγχρονο και βιοκλιματικό κτήριο του 4ου Γυμνασίου Ασπροπύργου στεγάζεται πλέον η σχολική κοινότητα, προσφέροντας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον μάθησης κα

Post
Πολιτική Τρίτη 29.09.2026

Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση έχει κόψει τους δεσμούς με την κοινωνία. Θετική ψήφος στο ΠΑΣΟΚ για το πρόγραμμα του»

Το τρίπτυχο παρεμβάσεωνπου έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα, με μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης, μηχανισμό επιστροφής στους καταναλ

Post
Πολιτική Τρίτη 29.09.2026

Μαμουλάκης: ΟΣΔΕ 2026 – myAGRO: Ένα νέο φιάσκο;

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι στρεμματικής ενίσχυσης για το 2026 καθώς το νέο σύστημα της ΑΑΔΕ, το myAGRO, δεν είναι παραγωγικά λειτουργικό με την πιθανότητα πληρωμής της πρώτης δόσης