Image
Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 12:39 Κρητική διατροφή

Χοιρινό γεμιστό στη λαδόκολλα

Υλικά

2 μέτρια ψαρονέφρια

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

150γρ. γραβιέρα

2 μέτριες ντομάτες

2 σκελίδες σκόρδο

4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση

Σε ένα πάγκο ανοίγουμε τα ψαρονέφρια και τα χτυπάμε ελαφρώς για να ανοίξουν και να λεπτύνουν. Αλατωπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Απλώνουμε την ντομάτα κομμένη σε φετάκια, και το τυρί σε μπαστουνάκια. Τυλίγουμε σφιχτά και δένουμε με σπάγκο μαγειρικής. Στη συνέχεια αλείφουμε το κάθε ψαρονέφρι με τη μουστάρδα και το τοποθετούμε, το καθένα ξεχωριστά σε λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί, ακουμπάμε στην άκρη μια σκελίδα σκόρδο και κλείνουμε τη λαδόκολλα. Στη συνέχεια τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στους 170 βαθμούς.

 


Πηγή: neadiatrofis.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 28.11.2025

Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Κρήτη στον διαγωνισμό European Young Chef 2025

Μια κορυφαία διάκριση κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ο σεφ Γιάννης Λιαπάκης αναδείχθηκε νικητής του European Young Chef Award 2025, στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στην Καταλο

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 24.11.2025

Ξεκίνησε η προετοιμασία για 14ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων, για να συμμετάσχουν στο 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα

Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 14.09.2025

Το κρητικό ελαιόλαδο αποκτά το ισχυρότερο “διαβατήριο ποιότητας” – Καταχωρίστηκε ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη από την Ε.Ε.

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταχώριση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “Κρήτη / Kriti” ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης είναι μια κατάκτηση στρατηγικής σημασί