Image
Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 12:39 Κρητική διατροφή

Χοιρινό γεμιστό στη λαδόκολλα

Υλικά

2 μέτρια ψαρονέφρια

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

150γρ. γραβιέρα

2 μέτριες ντομάτες

2 σκελίδες σκόρδο

4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση

Σε ένα πάγκο ανοίγουμε τα ψαρονέφρια και τα χτυπάμε ελαφρώς για να ανοίξουν και να λεπτύνουν. Αλατωπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Απλώνουμε την ντομάτα κομμένη σε φετάκια, και το τυρί σε μπαστουνάκια. Τυλίγουμε σφιχτά και δένουμε με σπάγκο μαγειρικής. Στη συνέχεια αλείφουμε το κάθε ψαρονέφρι με τη μουστάρδα και το τοποθετούμε, το καθένα ξεχωριστά σε λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί, ακουμπάμε στην άκρη μια σκελίδα σκόρδο και κλείνουμε τη λαδόκολλα. Στη συνέχεια τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στους 170 βαθμούς.

 


Πηγή: neadiatrofis.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 21.09.2019

Παραδοσιακή μουσταλευριά

ΥΛΙΚΑ 850 ml. λευκό μούστο 130 γρ. ψιλό σιμιγδάλι Για το γαρνίρισμα: Κανέλα τριμμένη Καρυδόψιχα, ωμή, ψιλοκομμένη Καβουρδισμένα ή ωμά αμύγδαλα (ψιλοκομμένα) Σουσάμι ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕ

Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 01.09.2019

Χειροποίητα ραβιόλια με σπανάκι

ΥΛΙΚΑ Υλικά για τη ζύμη: 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ 2 αυγά, medium 1 κρόκο αυγού 25 ml. ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, για το άνοιγμα των ζυμαρικών Υλικά για τη γέμιση: 125 γρ. σ

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 31.08.2019

Σουφλέ πατάτας με σπιτική μπεσαμέλ

Υλικά για 2-4 άτομα Για το σουφλέ 3 φλιτζάνια γραβιέρα Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 4 βραστές πατάτες 5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο Για τη μπεσαμέλ 7 κουταλιές αλεύρι για