Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 23:47 Πολιτική

Ο πρώτος κύκλος διεθνών επαφών του Κυριάκου Μητοσοτάκη


Τα πρώτα του ταξίδια στο εξωτερικό, μετά τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές, ετοιμάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Στις 29 Αυγούστου ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, θα επισκεφθεί το Βερολίνο όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τετ α τετ του υπό τον νέο του ρόλο με κ. Μέρκελ, ενώ θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του με τον κ. Μακρόν.

Παράλληλα. στις 2-3 Σεπτεμβρίου, θα μεταβεί στην Χάγη για να συναντηθεί με τον ολλανδό Πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε.

Ο πρώτος κύκλος των διεθνών επαφών του πρωθυπουργού, θα ολοκληρωθεί λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την μετάβασή του στην Θεσσαλονίκη, όπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και τους στόχους για το 2020.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει εάν ο πρωθυπουργός έχει σκοπό να θέσει το ζήτημα της μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα πριν από το 2021 στους Ευρωπαίους ομόλογούς του.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει, από το βήμα της ΔΕΘ, να παρουσιάσει το φορολογικό νομοσχέδιο και να επεξηγήσει επαρκώς με ποιους τρόπους θα βρει τα απαιτούμενα χρήματα.

madata.gr
Post
Πολιτική Σάββατο 11.07.2026

Β. Κικίλιας από Κάλυμνο: «Το νησί πρέπει να έχει σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο τον χρόνο- Τετραετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές»

Στην ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καλύμνου, τις παρεμβάσεις που έγιναν για τη στήριξη της ΑΝΕ, αλλά και στην καθιέρωση τετραετών διαγωνισμών για τις άγονες γραμμές αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτι

Post
Πολιτική Σάββατο 11.07.2026

Απάντηση του Πρωθυπουργού στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το κόστος ζωής, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού (vid)

Δεν μπορώ παρά να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου χαιρετίζοντας μία σοβαρή εξέλιξη των τελευταίων ωρών. Και αναφέρομαι στις πρώτες συλλήψεις για τους δολοφονικούς εμπρησμούς της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο

Post
Πολιτική Παρασκευή 10.07.2026

Συνάντηση ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026, με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, με επικε