Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 20:41 Πολιτική

Μητσοτάκης για την πυρκαγιά στην Εύβοια: Πρώτο μέλημά μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής


Στο συντονιστικό της πυροσβεστικής βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Κατά την αποχώρησή του τόνισε ότι μέλημα όλου του κρατικού μηχανισμού είναι να διασωθούν πρώτα οι ανθρώπινες ζωές και στην συνέχεια οι περιουσίες.

Τόνισε ότι: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της πυροσβεστικής που και σήμερα δίνουν έναν μεγάλο αγώνα απέναντι σε μία πολύ μεγάλη πυρκαγιά.Πρώτο μέλημα του κράτους η προστασία της ζωής και έπειτα η προστασία των περιουσιών.

Γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό και θέλω να πιστεύω ότι και με την βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Θα ήθελα να ζητήσω από τους πολίτες να ακούν πάντα τις συμβουλές της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής. Οι πυροσβέστες είναι ξάγρυπνοι, κουρασμένοι και χωρίς φαγητό αλλά πρέπει να ξέρουν ότι η προσπάθειά τους απολαμβάνει του σεβασμού όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Τέλος να σας ενημερώσω ότι το πρωί της Τετάρτης περιμένουμε τα 4 καναντέρ από Κροατία και Ιταλία καθώς ζητήσαμε την βοήθεια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό κι εδώ φαίνεται και η σημασία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

madata.gr
Post
Πολιτική Κυριακή 04.01.2026

Δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα σχετικά με την αποκατάσταση του προβλήματος στη διεξαγωγή των πτήσεων

Το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, σήμερα το πρωί σε κάποιες από τις συχνότητες που εξυπηρετούν τις ανάγκες του FIR Αθηνών δεν επηρέασε με οποιονδήποτε τρόπο την ασφάλεια των πτήσεων και, πλέον, έχει απο

Post
Πολιτική Κυριακή 04.01.2026

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αριστεία… Άλλο ένα «κατόρθωμα» για τη διεθνή προβολή της χώρας, το σημερινό μπλακάουτ στα αεροδρόμια όλης της χώρας. Τι ακριβώς έχει συμβεί σε αυτό το θέμα; Απαρχαιωμένες υ

Post
Πολιτική Παρασκευή 02.01.2026

ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών φέρνει γραφειοκρατία και υποβαθμίζει το Δημόσιο Σχολείο

Η προτεινόμενη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών, αποτελεί άλλο ένα βήμα υπονόμευσης των δημόσιων σχολείων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η κατάργηση τ