Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 23:02 Πολιτική

Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την δημόσια τηλεόραση


Κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους υποψήφιους που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία για την ηγεσία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "το κράτος (είναι) στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά", με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να σηκώνει το γάντι και να απαντάει κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι απαξίωσε την δημόσια τηλεόραση. 

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Πέτσας αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε κομματικό φερέφωνο». Προσθέτει ότι «όπως τονίστηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της».

Ο κ. Πέτσας κατέληξε ότι οι πολίτες ήδη έχουν τα πρώτα δείγματα και σύντομα θα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν.

ΣΥΡΙΖΑ: Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)

"Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου «επιτελικού κράτους»: το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:  

"Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια «νέα αρχή». Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν".

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τη θέση του Προέδρου προτείνεται από την κυβέρνηση ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας και για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ο μηχανικός ανάπτυξης τηλεοπτικών Μέσων, Γιώργος Γαμπρίτσος.

Τη θέση του κ. Ζούλα ως διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας. Αναπληρωτές διευθυντές του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναλαμβάνουν οι δημοσιογράφοι, Γιώργος Ευθυμίου και Αργύρης Παπαστάθης.

thetoc

 
Post
Πολιτική Τετάρτη 23.09.2026

Εξηγήσεις για το τέλος των 3 ευρώ ανά επιβάτη του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Το τέλος των 3 ευρώ που πληρώνει κάθε επιβάτηςτου αεροδρομίου Ηρακλείου «ΝίκοςΚαζαντζάκης»για τη συντήρηση και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, βρίσκεται στο επίκεντρο νέας Κοινοβουλευτικ

Post
Πολιτική Τρίτη 22.09.2026

Τα προβλήματα εξυπηρέτησης από τον ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Ηρακλείου, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Τα σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης από τον ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Ηρακλείου αναδεικνύει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης καταθέτοντας ως Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος &

Post
Πολιτική Τρίτη 22.09.2026

Ελένη Βατσινά: Στο «κόκκινο» η σχολική στέγη στο Ηράκλειο

Το οξύ και διαχρονικό πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Ηρακλείου αναδεικνύει με Ερώτησή της προς την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και τον Υπουργό Εσωτερικών η Βουλευτής Ηρακλείο