Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 10:18 Βλέπω/Ακούω

Μετά την Κρήτη, στη Ζάκυνθο ο Εμίρης του Κατάρ


Το σούπερ γιοτ "Al Lousail" του 39χρονου Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανι οργώνει τις θάλασσες του Ιονίου.

Μετά την Κρήτη όπου βρέθηκε ο Άραβας βαθύπλουτος ηγέτης, πλησίασε με το πλωτό παλάτι του τη Ζάκυνθο. Όχι τυχαία αφού πάνω από τη διάσημη παραλία του Ναυαγίου βρίσκεται η έκταση των 15.000 στρεμμάτων που αγόρασε ο πατέρας του το 2014 με στόχο να επενδύσει στην περιοχή, χτίζοντας τουριστικά καταλύματα για Κροίσους απ' όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος Εμίρης βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με αρμόδιους, ώστε να «ξεπαγώσουν» τα επενδυτικά του σχέδια, τα οποία είχαν «κολλήσει» σε γραφειοκρατικά ζητήματα.

Ο Αλ Θανί επισκέφθηκε μάλιστα το Σάββατο το πολυσυζητημένο οικόπεδο, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ο πρέσβης του Κατάρ συναντήθηκε πρόσφατα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρέσβης ζήτησε τη βοήθεια του υπουργού, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα για να ξεκινήσει η επένδυση στο νησί.

Ο Εμίρης του Κατάρ με τo Al lousail που στα Αραβικά σημαίνει «άνετο ταξίδι» θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες τις διακοπές του σε άλλα νησιά του Ιονίου.

dete.gr

 
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 28.07.2026

Υψηλός κίνδυνος στην Κρήτη και σε 12 περιοχές της χώρας

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα, Τρίτη 28 Ιουλίου, σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 28.07.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 28/7/26

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθ

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 27.07.2026

ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή αύξηση των γεννήσεων στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2026

Μικρή αύξηση κατέγραψαν οι γεννήσεις στην Ελλάδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2026, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Συνολικά γεννήθηκαν 15.946 παιδιά, εκ των οποίων 8.184