Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 15:05 Εκτός Ελλάδος

Βρετανία: Παραιτείται και ο υπουργός Οικονομικών


Είμαι σίγουρος ότι θα με διώξει. Θα παραιτηθώ πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, δήλωσε ο Χάμοντ στο BBC.

 

“Υποθέτοντας ότι ο Μπόρις Τζόνσον γίνεται πρωθυπουργός, κατανοώ ότι οι όροι συμμετοχής στην κυβέρνησή του, θα συμπεριλαμβάνουν και την αποδοχή μιας εξόδου χωρίς συμφωνία από την ΕΕ, την 31η Οκτωβρίου. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θα υπόγραφα ποτέ,” εξήγησε ο ίδιος.

 

Νωρίτερα και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας Ντέιβιντ Γκοκ επιβεβαίωσε ότι θα παραιτηθεί την Τετάρτη.

 

«Με δεδομένο το ότι υπήρξα μέλος της κυβέρνησης αφότου ανέλαβε την εξουσία η Τερέζα Μέι, νομίζω ότι το προσήκον για εμένα είναι να υποβάλω την παραίτησή μου σε εκείνην», αναφέρει ο Γκοκ σε γραπτή τοποθέτησή του που δημοσιεύει η εφημερίδα The Sunday Times [1].

 

Στα μέσα της εβδομάδας, οι Τάιμς του Λονδίνου έγραψαν ότι ο Γκοκ είχε σκοπό να παραιτηθεί την Τετάρτη και ότι το ίδιο ενδεχόμενο εξέταζαν ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ και ο Ρόρι Στιούαρτ, υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, προτού ο Μπόρις Τζόνσον αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού, αφού επιβεβαιωθεί η σίγουρη για τους περισσότερους νίκη του στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Συντηρητικών κι επικεφαλής της κυβέρνησης της Βρετανίας.

Πηγή: newsit.gr

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 22.01.2026

Πλαίσιο συμφωνίας για Γροιλανδία και Αρκτική ανακοίνωσε ο Τραμπ – Ο «Χρυσός Θόλος» και τα ορυκτά στο επίκεντρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σημαντικές εξελίξεις στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη για την Αρκτική, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, στο Παγκόσμ

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 19.01.2026

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση τρένων στη νότια Ισπανία

Τα βαγόνια ενός τρένου με προορισμό τη Μαδρίτη εκτροχιάστηκαν και πέρασαν στην αντίθετη γραμμή. Στη συνέχεια συγκρούστηκαν με ένα άλλο τρένο που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση στην πόλη Αδαμούθ, κ

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 18.01.2026

Η Γερμανία απέσυρε εσπευσμένα το στρατιωτικό κλιμάκιο από τη Γροιλανδία

Η Γερμανία προχώρησε σε αιφνιδιαστική αποχώρηση στρατιωτικού κλιμακίου από τη Γροιλανδία, μόλις 44 ώρες μετά την άφιξή του, προκαλώντας ερωτήματα για τα πραγματικά αίτια της απόφασης. Σύμφωνα με δη