Image
Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 19:55 Παράδοση

Προσκύνημα στην χάρη της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κάθε χρόνο πάω για προσκύνημα στην χάρη της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη. Η Βόνη είναι ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα μετά την εκκλησία και αποτελεί δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Μίνωα Πεδιάδος.



Η Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα και οι πιστοί χιλιάδες κάθε χρόνο. Υπάρχουν άνθρωποι που επισκέπτονται την Κρήτη με μοναδικό σκοπό να πάνε να προσκυνήσουν την χάρη της.

Αυτό που έχει χαραχτεί έντονα στην μνήμη μου είναι ένα δωμάτιο στη Μονή, μέσα στο οποίο υπάρχουν χιλιάδες αντικείμενα τα οποία -όπως λέγεται- παραδόθηκαν στο μοναστήρι από ανθρώπους τους οποίους η Αγία Μαρίνα είχε βοηθήσει μέσου κάποιου θαύματος. Κάθε χρόνο στέκομαι μπροστά στο δωμάτιο αυτό και το παρατηρώ με τις ώρες.

Το πιο χαρακτηριστικό από όλα μέσα σε αυτό το δωμάτιο είναι ένα μικρό τραπεζάκι στο κέντρο πάνω στο οποίο υπάρχει τοποθετημένο ένα μικρό μπουκαλάκι. Μέσα στο μπουκάλι αυτό υπάρχει ένα μικρό φίδι. Μια καλόγρια μου είχε πει πως μια τσιγγάνα η οποία είχε κάποιο πρόβλημα -δεν θυμάμαι ακριβώς τι είχε- και ένιωθε μεγάλο σωματικό πόνο. Επισκέφθηκε την Μονή της Αγίας Μαρίνας για να βοηθηθεί και η Αγία Μαρίνα έκανε το θαύμα της και της αφαίρεσε από το κορμί τον πόνο, ο οποίος βγήκε από το σώμα της με την μορφή φιδιού.

Να είμαστε καλά λοιπόν να πάμε και του χρόνου...










Πηγή: kritipress.gr
Post
Παράδοση Σάββατο 05.09.2026

Το 4ο Malevizi Festival ξεσήκωσε τον κόσμο από την πρώτη μέρα – Σήμερα η Νεφέλη Φασούλη και ο Πάνος Βλάχος

Με τον κόσμο να τραγουδά, να χορεύει και να γίνεται μια μεγάλη παρέα, ξεκίνησε δυναμικά το 4ο Malevizi Festival, σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, ενέργεια και κέφι. Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Μαλεβ

Post
Παράδοση Παρασκευή 04.09.2026

«Η πόλη και η θάλασσα» στο ΜΑΡΙΝΑ Cafe Restaurant Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου

Μία «βόλτα» στο βυθό θα μπορέσουν να κάνουν όσοι βρεθούν στο ΜΑΡΙΝΑ Café Restaurant, στο ενετικό λιμάνι της πόλης του Ηρακλείου, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 το απόγευμα.

Post
Παράδοση Παρασκευή 04.09.2026

Mε μουσικοχορευτική παρέλαση και κινηματογραφικές προβολές συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ των Τειχών του Δήμου Ηρακλείου

Mε μουσικοχορευτική παρέλαση – παράσταση στην πλατεία 18 Άγγλων συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου και κατάληξη στον Προμαχώνα Ιησού και κινηματογραφικές προβολές συνεχίζετα