Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 15:28 Οικονομία

Στουρνάρας: Εισηγήθηκα στον Μητσοτάκη την άρση capital controls το συντομότερο δυνατόν


Την πρόθεσή του να εισηγηθεί την πλήρη κατάργηση των capital controls αποκάλυψε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη με τον διοικητή της ΤτΕ κ. Στουρνάρα, συζητήθηκαν οι ευρύτερες εξελίξεις στην οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε έμφαση στις θετικές προσδοκίες των διεθνών αγορών για την ελληνική οικονομία με τη νέα διακυβέρνηση, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στη σημαντική βελτίωση του κόστους δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, όσο και στην ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών για χρεόγραφα που εκδόθηκαν από συστημικές τράπεζες, όπως η Τράπεζα Πειραιώς (ομόλογο 400 εκατ. ευρώ) και η Εθνική Τράπεζα (ομόλογο 400 εκατ. ευρώ) με χαμηλό επιτόκιο.

Σε δήλωσή του ο κ. Στουρνάρας είπε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου μετά από 3,5 χρόνια.

Όπως ανέφερε για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, όλα τα «όπλα» είναι στο τραπέζι προσθέτοντας πως η χώρα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για να κάνει μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα το πρωτογενές πλεόνασμα είναι στο 2,9% έναντι στόχου 3,5%, δήλωσε όμως πως δεν ανησυχεί καθώς ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με ενίσχυση της ανάπτυξης. Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια είπε πως και οι δύο προτάσεις που έχουν κατατεθεί μπορούν να υλοποιηθούν.

Real.gr
Post
Οικονομία Δευτέρα 04.05.2026

Περισσότεροι από 150+ συμμετέχοντες στο Accelerating Crete Forum της KPMG στο Ηράκλειο της Κρήτης

Με μια ηχηρή παρέμβαση στον επιχειρηματικό χάρτη της μεγαλονήσου, η KPMG στην Ελλάδα πραγματοποίησε στο Ηράκλειο το Accelerating Crete Forum, με κεντρικό μήνυμα “Empowering Business, Innovation

Post
Οικονομία Δευτέρα 04.05.2026

Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και ECOFIN ο Κυρ. Πιερρακάκης

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης, για να προεδρεύσει στο Eurogroup και να συμμετάσχει στο ECOFIN. Αύριο θα παρασ

Post
Οικονομία Σάββατο 02.05.2026

Ερχονται πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Συνολικό ποσό 91.703.000 ευρώ θα καταβληθεί σε 107.160 δικαιούχους κατά το διάστημα από 4 έως 8 Μαΐου 2026, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης