Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 18:24 Πολιτική

Χαλκιδική: Αίτημα Γεωργιάδη για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ


«Αίτημα για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για φυσικές καταστροφές έστειλε, ήδη, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

Αυτό σημείωσε σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την τραγωδία στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταρχάς, να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική.

Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κινητοποιήθηκε άμεσα, δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίσπευση της καταγραφής των ζημιών και την τεκμηρίωση του κόστους τους, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Κύρια ευθύνη μας είναι ο καθορισμός των αναγκών χρηματοδότησης για έργα αποκατάστασης ή ενέργειες ανακούφισης του τοπικών πληθυσμών, καθώς και η εκτίμηση της δυνατότητας κινητοποίησης αντίστοιχων χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη, αποστείλαμε αίτημα για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για φυσικές καταστροφές.

Το Υπουργείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας και κινητοποιεί όλα τα διαθέσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά μέσα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων».

madata.gr
Post
Πολιτική Κυριακή 15.03.2026

Προαναγγελία υπογραφής σύμβασης δωρεάς για την προμήθεια συστήματος επικοινωνιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας

Αύριο, Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026, στις 14:00, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα υπογραφεί η σύμβαση δωρεάς για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος επικοινωνιών και καταγραφής φωνής (Voice Co

Post
Πολιτική Κυριακή 15.03.2026

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: Ουρές και καθυστερήσεις παρατηρούνται στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα για την ανάδειξη αντιπροσώπων

«Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη, με λιγότερες ανισότητες, με ισχυρότερο κράτος δικαίου και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣ

Post
Πολιτική Κυριακή 15.03.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Κύπρος δεν είναι μόνη. Το είπα και το επαναλαμβάνω

Η καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουγού: Καλημέρα! Φτάσαμε ήδη στα μισά του Μαρτίου, με τις εξελίξεις γύρω μας να παραμένουν πυκνές. Στις αρχές της εβδομάδας, μαζί με τον Πρόεδρο της Γ