Τρίτη 09 Ιουλίου 2019 21:53 Είς Υγείαν

Κικίλιας: Επίκεντρο της δική μας πολιτικής θα είναι ο άνθρωπος


Ο μικροβιολόγος από την Κρήτη παρέδωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας σε ένα άλλο γιατρό, ορθοπεδικό αυτή τη φορά, ο οποίος καλείται να εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία, έχοντας διπλά του ως υφυπουργό, τον άνθρωπο που το σχεδίασε. Οι Ανδρέας Ξανθός, παρουσία πολλών εργαζομένων του υπουργείου, και απουσία του απερχόμενου αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, έδωσε τη σκυτάλη στο νέο υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και στον τεχνοκράτη υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, οι οποίοι φάνηκαν να έχουν επίγνωση των δύσκολιών σε ένα υπουργείο που από πολλούς δικαίως και διαχρονικά θεωρείται ως μια από τις ηλεκτρικές καρέκλες κάθε κυβέρνησης.

Στον χαιρετισμό του ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας φάνηκε να γνωρίζει το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνει. Είπε ότι με τον υφυπουργό του θα γυρίσουν όλη τη χώρα και θα επισκεφθούν όλες τις δομές Υγείας, θα καταγράψουν τα προβλήματα «και θα αναδειξούμε τους μικρούς ήρωες, γιατρους νοσηλευτές και διοικητικούς του ΕΣΥ». Όπως είπε η εικόνα που έχει η κοινή γνώμη για την υγεία είναι κακή και εξήγησε ότι «επικεντρό της δική μας πολιτικής θα είναι ο άνθρωπος».

Όπως ανέφερε ο νέος υπουργός Υγειάς «θα κριθούμε από το αν έχουμε δεύτερη βάρδια τον αξονικό, υγειονομικό υλικό στα νοσοκομεία και μικρότερη ταλαιπωρία γαι τους πολίτες, οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τα μικρά και καθημερινά». Τέλος, ξεκαθάρισε και κάλεσε όσους έχουν διάθεση ρεμβασισμού «να μείνουν μακριά από το υπουργείο Υγείας».

Ο απερχόμενος υπουργός, Ανδρέας Ξανθός, γνωστός για τους ήπιους τόνους που επέλεξε κατά την διοίκηση του υπουργείου Υγείας, έκανε έναν απολογισμό του έργου του. Παρέδωσε κάνοντας λόγω «για πολιτικό πολιτισμό και για ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα διακυβέρνησης». Αναφερόμενος στην μεγίστη προτεραιότητα για την δική του θητεία στο υπουργείο Υγείας είπε ότι είναι περήφανος, «γιατί μέσα σε περίοδο κρίσης καταφέραμε να διασφαλίσουμε να μείνει όρθιο λειτουργικό, προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Αναφερόμενος στη συνέχεια των προσπαθειών, είπε ότι δεν θα πρέπει να έγκαταλειφθούν βασικοί στόχοι που έχουν τεθεί, όπως «αξιόπιστο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με επίκεντρο τον οικογενειακό γιατρό και έμφαση στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστικών από τα νοσοκομειά».

Ο νέος υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης που έχει δουλέψει αθόρυβα για πολλά χρόνια στο χώρο της Υγείας και κυρίως στην χάραξη πολιτικών, ήταν μετρημένος στα λόγια του, ωστόσο προέβλεψε ότι «θα είμαστε πετυχημένο δίδυμο και θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα».

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Σάββατο 14.03.2026

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: «Ακούγοντας τον Ασθενή – Βελτιώνοντας τη Ζωή με Υπνική Άπνοια»

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για την Υπνική Άπνοια, ανοιχτή στο κοινό, διοργάνωσε η Ομάδα Εργασίας Διαταραχών της Αναπνοής στον Ύπνο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, εστιάζοντας στη σημασί

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 13.03.2026

Αποζημίωση έως 900 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους για ακουστικά βαρηκοΐας

Ο ΕΟΠΥΥ προσφέρει αποζημίωση για την αγορά ακουστικών βαρηκοΐας, καλύπτοντας ποσό 450 ευρώ για κάθε ακουστικό σε ασφαλισμένους με πιστοποιημένη απώλεια ακοής. Η αποζημίωση παρέχεται σε όσους πληρού

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 10.03.2026

Δήμος Βριλησσίων: Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος για όλους την Πέμπτη 19/03 στα Δημοτικά Ιατρεία

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας των πολιτών, διοργανώνει δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο για όλους τους συμπολίτες