Image
Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 16:58 Βλέπω/Ακούω

Greenpeace - Tο ελληνικό κίνημα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων δυναμώνει

Με πανελλήνιο Φόρουμ πρωτοβουλιών ενάντια στις εξορύξεις Υδρογονανθράκων ολοκληρώθηκε στην Κέρκυρα το ελληνικό τμήμα της πανευρωπαϊκής περιοδείας «Μαζί για το Κλίμα» του Rainbow Warrior.

Δεκατρείς πρωτοβουλίες και συλλογικότητες πολιτών1 από όλη την Ελλάδα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων συναντήθηκαν στο πλοίο σύμβολο της Greenpeace στο λιμάνι της Κέρκυρας για να μοιραστούν την εμπειρία τους και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για κοινή δράση. Με το βλέμμα στραμμένο τους επόμενους μήνες στη μαζική κινητοποίηση πολιτών, συλλογικοτήτων, φορέων, μαθητών και εργατικών συνδικάτων σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η παρουσία του Rainbow Warrior στη χώρα μας στέλνει ένα σαφές μήνυμα: το ελληνικό κίνημα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων ενδυναμώνεται αποτελώντας μέρος του παγκόσμιου κλιματικού κινήματος.

Η περιοδεία του Rainbow Warrior στην Ελλάδα έγινε με σκοπό να υποστηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες και να συνδέσουμε το επείγον της κλιματικής κρίσης με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων που απειλούν τη χώρα μας. Η παρουσία του πλοίου σε Αθήνα, Κεφαλονιά, Πάτρα και Κέρκυρα, πλαισιώθηκε από δράσεις και συζητήσεις αναφορικά με το ζήτημα των εξορύξεων και της δίκαιης ενεργειακής μετάβασης σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Επόμενος σταθμός του πλοίου στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής του περιοδείας “United For Climate – Μαζί για το κλίμα” η Ιταλία.

«Η κλιματική κρίση δεν αναγνωρίζει κανένα σύνορο, καμία πολιτική δικαιοδοσία, φυλή ή κοινωνική τάξη. Το μήνυμα της Joanna Sustento2 από τις Φιλιππίνες σε όσους συμμετείχαν στο Φόρουμ της Κέρκυρας ήταν ενωτικό και παντελώς ξεκάθαρο: ό,τι αφήσουμε να συμβεί εδώ επηρεάζει κάποιον άλλο στις Φιλιππίνες και τον υπόλοιπο κόσμο και αντίστροφα. Πρέπει να δράσουμε μαζί και πρέπει να δράσουμε τώρα. Ο χρόνος τελειώνει και η ευθύνη που αναλογεί στον καθένα από εμάς μεγαλώνει» δήλωσε ο Κωστής Γριμάνης.

Πηγή: daypress.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 13.10.2026

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ

Επιδείνωση του καιρού σήμερα, Τρίτη (13/10), και αύριο, Τετάρτη (14/10), προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές τη

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 12.10.2026

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Στο επίκεντρο και η Κρήτη

Έντονα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη και την Τετάρτη – Έως 9 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026, με ισχυρές βροχές και κ

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 12.10.2026

WGES Global™: Απονομή των Βραβείων NOVA 2026 στην Αθήνα

ΤιμήθηκανηLa Nazionale Piloti,οΔρ.Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Δρ. Ashish Joshi και ο Γέροντας Γεώργιος Αλευράς σε ειδική τελετή στο NYN ESTI Σημαντικές προσωπικότητες τιμήθηκαν με ένα ξεχωριστό βραβε