Image
Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 15:07 Κρητική διατροφή

Brownies λεμόνι

Υλικά για 4 άτομα

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

430 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) ζάχαρη άχνη

4 αυγά

225 γραμμάρια (1 1/2 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

85 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) καρύδα τριμμένη

3 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού

60 ml (1/4 φλιτζάνι) φρέσκο χυμό λεμονιού από 2, 5 μικρά λεμόνια

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί και τοποθετείτε ένα φύλλο λαδόκολλας.

Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από την εστία όταν λιώσει. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας και αναδεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Κοσκινίστε το αλεύρι πάνω από το μείγμα των αυγών και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Ανακατέψτε την καρύδα, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και το ρίχνετε στο μείγμα μπράουνις ανακατεύοντας. Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα μπράουνις στο ταψί.

Ψήστε για 30 λεπτά με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς. Αφήστε το στο ταψί να κρυώσει εντελώς. Κόψτε σε κομμάτια και πασπαλίστε άχνη ζάχαρη.

 

 


Πηγή: newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 01.09.2019

Χειροποίητα ραβιόλια με σπανάκι

ΥΛΙΚΑ Υλικά για τη ζύμη: 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ 2 αυγά, medium 1 κρόκο αυγού 25 ml. ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, για το άνοιγμα των ζυμαρικών Υλικά για τη γέμιση: 125 γρ. σ

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 31.08.2019

Σουφλέ πατάτας με σπιτική μπεσαμέλ

Υλικά για 2-4 άτομα Για το σουφλέ 3 φλιτζάνια γραβιέρα Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 4 βραστές πατάτες 5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο Για τη μπεσαμέλ 7 κουταλιές αλεύρι για

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 17.08.2019

Χοιρινό γεμιστό στη λαδόκολλα

Υλικά 2 μέτρια ψαρονέφρια Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 150γρ. γραβιέρα 2 μέτριες ντομάτες 2 σκελίδες σκόρδο 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 ποτήρι λευκό κρασί Εκτ