Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 09:21 Πολιτική

Παπανδρέου: Στις εκλογές οι Έλληνες να επιλέξουν αν θα αλλάξουμε πορεία ή αν θα παραμείνουμε στο τέλμα


«Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, οι Έλληνες να επιλέξουν με περίσκεψη και με αυτογνωσία, με την καρδιά και τη λογική, αν θα αλλάξουμε πορεία ή αν θα παραμείνουμε στο τέλμα και το αδιέξοδο που μας έφεραν 8 χρόνια τώρα η Νέα Δημοκρατία και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου , υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής, στην Αχαΐα, μιλώντας μετά τα μεσάνυχτα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους, Σία Κοσιώνη και Βασίλη Χιώτη.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αλλαγή πορείας της χώρας , δεν μπορεί να υπάρξει με απλή εναλλαγή κυβέρνησης και άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ. «Είπαν και οι δύο ψέματα. Έδωσαν κάλπικες και αδιέξοδες υποσχέσεις. Έχουν ευθύνη που η χώρα κινδύνεψε να βγει από την Ευρωζώνη», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι και τα δύο κόμματα παρέμειναν υπηρέτες ενός πελατειακού συστήματος που ενδιαφέρεται μόνον για τη νομή της εξουσίας και όχι για την αλλαγή της.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι παραμένει σταθερά σε ό,τι έλεγε από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή του θέση:«Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου υπάρχει ελπίδα και προοπτική για βιώσιμη διέξοδο και μάλιστα, όπως είπε, προοδευτική της Ελλάδας από τη κρίση. «Υπάρχει η προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντήρηση. Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τις επιλογές της και τις πολιτικές της, θόλωσε στα μάτια των πολιτών τις προοδευτικές αξίες», ανέφερε.

Σχετικά με τη στάση του Κινήματος Αλλαγής την επομένη των εκλογών και το ενδεχόμενο να στηρίξει τον σχηματισμό κυβέρνησης ο κ. Παπανδρέου είπε: «Σε όσους ρωτούν τι θα κάνουμε απαντώ: για να ρωτάτε, θεωρείτε την Παράταξή μας χρήσιμη για τους Έλληνες και τη χώρα. Όσο πιο ισχυρή κάνετε την Παράταξή μας, τόσο πιο χρήσιμοι και αποτελεσματικοί θα γίνουμε . Είμαστε εδώ, συνεπείς σε όσα είπαμε και κυρίως υπερήφανοι για όσα κάναμε, βάζοντας πάνω από την Παράταξή μας τους Έλληνες και τη χώρα. Είμαστε εδώ για να ξαναδώσουμε ελπίδα και προοπτική. Με όραμα και σχέδιο».

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τις δηλώσεις Γιούνκερ για τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με το έλλειμμα το 2004-2009.

madata.gr
Post
Πολιτική Τρίτη 07.04.2026

Ο Χάρης Μαμουλάκης για το νομοσχέδιο για το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο και το Ταμείο Εκσυγχρονισμού

Με δήλωσή του ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής ΗρακλείουΧάρης Μαμουλάκηςαναδεικνύει όλες τις ελλείψεις, την έλλειψη εγγυήσεων ανεξαρτησίας, τις παρεκκλίσεις από τις κα

Post
Πολιτική Τρίτη 07.04.2026

Β. Κικίλιας: Ξεκίνησε η καταβολή 22,6 εκατ. ευρώ για το μεταφορικό ισοδύναμο

Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 7 Απριλίου, η καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου προς κατοίκους των νησιών της χώρας, με στόχο την εξίσωση του κόστους μετακίνησης των νησιωτών με αυτό των κατοίκων της ηπειρωτ

Post
Πολιτική Τρίτη 07.04.2026

Παραιτήθηκε από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Αντώνης Σαουλίδης

Ο δικηγόρος Αντώνης Σαουλίδης, στέλεχος του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης σε προηγούμενες εκλογές υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε επιστολή του ο κ. Σαο