Παρασκευή 26 Απριλίου 2019 13:45 Είς Υγείαν

Αισθάνεστε διαρκώς κουρασμένοι; Το "ένοχο" συστατικό των τροφίμων


Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η αιτία μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο συντηρητικό.

Νέα έρευνα εξετάζει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην υγεία τα φωσφορικά άλατα, που χρησιμοποιούνται ως πρόσθετα τροφίμων και συντηρητικά, τα οποία βρίσκονται στο 70% των τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ερευνητές μέτρησαν την πρόσληψη οξυγόνου κατά τη διάρκεια της άσκησης, σε ποντίκια, στα οποία είχαν χορηγήσει μεγάλη δόση της εν λόγω ουσίας. Διαπίστωσαν ότι είχαν μειωμένη ικανότητα μετακίνησης αλλά και αδυναμία παραγωγής αρκετών λιπαρών οξέων που χρειάζονταν για να τροφοδοτήσουν τους μύες τους.

Αφού παρακολούθησαν τα ποντίκια για μία περίοδο 12 εβδομάδων, συνέκριναν τα αποτελέσματα με δεδομένα από υγιείς ενήλικες που συμμετείχαν στη μελέτη Dallas Heart Study. Τα άτομα ήταν ηλικίας από 18 έως 65 ετών, δεν λάμβαναν καμία φαρμακευτική αγωγή και δεν είχαν ιστορικό προβλημάτων στα νεφρά ή την καρδιά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, όπως και με τα ποντίκια, οι ενήλικες που ακολουθούσαν μία διατροφή πλούσια σε φωσφορικά άλατα είχαν μειωμένη σωματική δραστηριότητα.

Ο επικεφαλής ερευνητής Dr. Wanpen Vongpatanasin, καθηγητής ιατρικής και διευθυντής του Προγράμματος Υποτροφιών Υπερτασικών στο UT Southwestern Medical Center, δήλωσε: «Η μελέτη στους ανθρώπους λειτούργησε υποστηρικτικά για τη μελέτη στα ζώα, δείχνοντας ότι τα άτομα με υψηλά επίπεδα φωσφορικού άλατος στο αίμα τείνουν να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στη γυμναστική και περισσότερο χρόνο στην καθιστική ζωή».

Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί συστήνουν να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων για να διαπιστώσετε αν περιέχουν πρόσθετα φωσφορικά άλατα, περιορίζοντας παράλληλα την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων και επιλέγοντας φρέσκα προϊόντα και μη συσκευασμένα τρόφιμα.

 

 

 

onmed

 
Post
Είς Υγείαν Τρίτη 20.08.2019

Προσοχή στα γυαλιά ηλίου

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 20.08.2019

Συμπτώματα και συμβουλές για γαστρεντερίτιδα

Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενους εμετούς (συνήθως εμφανίζονται τις πρώτες 6-10 ώρες και μετά υποχωρούν σταδιακά), υδαρείς κενώσεις (διάρροια), κοιλιακό πόνο, πυρετό (υψηλό ή δέ

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 19.08.2019

Γιατί δεν πρέπει να πέφτετε για ύπνο όταν έχετε πονοκέφαλο

Παρόλο που ο πονοκέφαλος είναι γνωστό ότι προκαλείται από τον λίγο ύπνο, ο πολύωρος ύπνος μπορεί επίσης να έχει κάποια επίδραση. Πως σχετίζονται μεταξύ τους και τι να κάνετε; Γνωρίζετε ότι η άπνοια ...