Image
Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 10:24 Παράδοση

Καθαρά Δευτέρα – Κούλουμα: Που να πετάξετε χαρταετό στην Αθήνα

Μιας και ο καιρός θα είναι με το μέρος μας, η Καθαρά Δευτέρα θα γιορταστεί με όλες τις τιμές και ο χαρταετός θα ανέβει για μια ακόμα φορά ψηλά στον ουρανό. Όσοι μάλιστα μείνετε στην Αθήνα, έχετε πάρα πολλές επιλογές για να περάσετε όμορφα τη συγκεκριμένη μέρα. 

Λόφος του Φιλοπάππου

Είναι το παραδοσιακό ραντεβού που δίνει ο Δήμος Αθηναίων με όλους κάθε Καθαρά Δευτέρα. Γονείς με τα παιδιά τους αναμένεται να πάνε και φέτος για να πετάξουν αετό απέναντι από την Ακρόπολη, να φάνε τα παραδοσιακά σακαροστιανά και να ρίξουν κι έναν χορό. 

Φέτος, η δημοτική αρχή της πόλης έχει προγραμματίσει μουσικές εκδηλώσεις με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου και κατόπιν με το συγκρότημα του Σπύρου Πολυκανδριώτη.

Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια.

Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Κλασικός προορισμός και αυτός για όσους μένουν στα δυτικά προάστια. Στην τεράστια έκταση του πάρκου θα βρείτε σίγουρα κάποιο σημείο να στρώσετε για το δικό σας πικ νικ, ενώ θα μπορέσετε να πετάξετε άφοβα τον χαρταετό σας χωρίς να φοβάστε ότι θα μπλεχτεί στα καλώδια της ΔΕΗ. 

Πάρκο Στρατού, Γουδή

Αρκετοί είναι οι Αθηναίοι που προτιμούν να περάσουν την Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Στρατού στο Γουδή. 

Τα 49 στρεμμάτων είναι ιδανικό για παιχνίδι, τρέξιμο, διασκέδαση και φυσικά πέταγμα του παραδοσιακού χαρταετού. 

Άλσος «Μπαρουτάδικο», Αιγάλεω

Ο δήμος Αιγάλεω καλεί τους κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών στο περίφημο «Μπαρουτάδικο», όπου για φέτος έχει οργανώσει μουσικές εκδηλώσεις με ρεμπέτικα, λαϊκά και σμυρναίικα τραγούδια. 

Το γλέντι αναμένεται τρικούβερτο και με τη βοήθεια του… καιρού αναμένεται να περάσουν μια όμορφη μέρα όσοι επιλέξουν να πάνε εκεί. 

Προφήτης Ηλίας, Ηλιούπολη

Στις παρυφές του Υμηττού στην Ηλιούπολη ο δήμος για μια ακόμα χρονιά καλεί τον κόσμο να γιορτάσει τα Κούλουμα. Παραδοσιακοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι έχουν ετοιμάσει μια υπέροχη μέρα με παραδοσιακή μουσική, γλέντι και χορό, ενώ θα μοιραστεί και η παραδοσιακή φασολάδα. 

Θέατρο Νταμάρι, Βριλήσσια

Όσοι επιλέξουν το θέατρο «Νταμάρι» στα Βριλήσσια τους περιμένει πλούσιο μπουφές με νηστίσιμα, κρασί και ζωντανή μουσική για ένα γλέντι παραδοσιακό που θα τους κάνει να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. 

Σούνιο

Τέλος, στο Σούνιο, αν και λίγο μακριά, θα πετάξετε τον χαρταετό σας με την καλύτερη θέα στη θάλασσα και μετά μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα πολλά ταβερνάκια για σαρακοστιανούς μεζέδες. 

 

 

Star.gr
Post
Παράδοση Δευτέρα 25.03.2019

25η Μαρτίου: Θρησκευτική αλλά και εθνική εορτή. Πότε και πώς καθιερώθηκε

Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική αλλά και εθνική εορτή. Ο απανταχού ελληνισμός τιμά σήμερα τους προγόνους του και γιορτάζει την έναρξη της επανάστασης του 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Παράλληλα, τι

Post
Παράδοση Δευτέρα 25.03.2019

25η Μαρτίου: Μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία! Δείτε ποιοι γιορτάζουν

Η 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού, είναι μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία! Γι' αυτό, μην ξεχάσετε να πείτε "χρόνια πολλά" στους: Ευάγγελο, Βαγγέλη, Βάγγο, Αγγελή, Ευαγγελία, Βαγγελιώ, Βαγγελίτσα ...

Post
Παράδοση Δευτέρα 25.03.2019

Οι αγώνες των γυναικών στην επανάσταση του 1821 και ο σημαντικός τους ρόλος

Στον εθνικό ξεσηκωμό του 1821 δεν έλειψε η ενθουσιώδης και ηρωική συμμετοχή των γυναικών. Αγωνίστριες από κάθε κοινωνική τάξη και τόπο έσπευσαν να συμβάλουν στην εξέγερση, αψηφώντας τον πανίσχυρο οθω ...