Image
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 14:20 Κρητική διατροφή

Γαλοπούλα γεμιστή

Κλέβει την παράσταση στο γιορτινό τραπέζι.


Υλικά για 4 άτομα

    μία γαλοπούλα
    100 γραμμάρια βούτυρο
    4 κουταλιές μέλι
    1 κιλό μικρές πατάτες
    3 κουταλιές μουστάρδα
    100 ml ζωμό κότας
    150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα

Για τη γέμιση

    100 γραμμάρια βούτυρο
    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
    τα συκωτάκια της γαλοπούλας
    500 γραμμάρια κάστανα (βρασμένα και χοντροκομμένα)
    20 βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα
    4 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
    125 γραμμάρια ρύζι
    αλάτι
    πιπέρι
    ένα ξύλο κανέλας
    ένα ποτήρι λευκό κρασί
    ένα φλιτζάνι ψίχα ψωμιού

Εκτέλεση

    Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τον ζωμό και την μουστάρδα και ανακατεύετε καλά.
    Προσθέτετε μέσα σε αυτό το μπολ τις πατάτες αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε και αφήνετε τις πατάτες να περιμένουν.

Για τη γέμιση

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο (τα 100 γραμμάρια) και προσθέτετε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τον κιμά και τσιγαρίζετε για 10 λεπτά.
    Προσθέτετε τα συκωτάκια της γαλοπούλας, τα κάστανα, τα βερίκοκα ψιλοκομμένα, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύλο κανέλας.
    Τα αφήνετε λίγο και τα σβήνετε με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
    Ρίχνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό στην κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι και την ψίχα ψωμιού.
    Ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια γεμίζετε τη γαλοπούλα.
    Την κλείνετε καλά (την ράβετε) έτσι ώστε να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.
    Την τοποθετείτε σε ένα ταψί και την περιχύνετε με τα 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και το μέλι.
    Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς.
    Στην μια ώρα και 45 λεπτά προσθέτετε στο ταψί τις πατάτες μαζί με την μουστάρδα και τον ζωμό που είχε το μπολ και ψήνετε μαζί με την γαλοπούλα για ακόμη 45 λεπτά.
    Στα τελευταία 20 λεπτά μπορείτε να ανεβάσετε την θερμοκρασία έτσι ώστε η γαλοπούλα να πάρει χρώμα.
    Αφαιρείτε την γαλοπούλα και τις πατάτες από το ταψί και τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
    Το ζουμί το βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα και δένετε με το φρέσκο τυρί κρέμα και δοκιμάζετε εάν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
    Στην συνέχεια το περνάτε από ένα μπλέντερ και περιχύνετε με την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί.

 

 

newsbeast
Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 26.12.2018

Βασιλόπιτα: Εύκολη συνταγή

Εύκολη συνταγή για Βασιλόπιτα. Θα χρειαστούμε 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσει, 1 βιτάμ. 300 γρ. ζάχαρη, 6 αυγά, 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ, ½ φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη, ξύσμα από

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 22.12.2018

Γαλοπούλα γεμιστή

Κλέβει την παράσταση στο γιορτινό τραπέζι. Υλικά για 4 άτομα μία γαλοπούλα 100 γραμμάρια βούτυρο 4 κουταλιές μέλι 1 κιλό μικρές πατάτες 3 κουταλιές μουστάρδα 100 ml ζωμό κότας 150

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 16.11.2018

3η Εβδομάδα της Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο 3α Settimana della Cucina Italiana nel Mondo 19 - 25 Νοεμβρίου 2018

Ξεκινάει την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου η 3η Εβδομάδα της Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο. Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα συμμετέχει, με εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, στην &