Image
Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025 10:52 Βλέπω/Ακούω

Νίκος Χαρδαλιάς: «Καλούμαστε να υπερασπιστούμε το μεγαλύτερο εγχείρημα στην ιστορία της ηπείρου μας, το ευρωπαϊκό μοντέλο ζωής» (vid)

Στην ανάγκη συσπείρωσης των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λήψης δραστικών μέτρων για την αμυντική θωράκισή της απέναντι στο δυσμενές γεωπολιτικό συγκείμενο της εποχής, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στην τοποθέτησή του στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη για τις Προτεραιότητες της Πολωνικής Προεδρίας, που πραγματοποιήθηκε στη Μεγαλόπολη.

Στο μήνυμά του, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Άμυνα και ασφάλεια. Προστασία ανθρώπων και συνόρων», ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έπληξε «τη βασική αρχή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος περί απαραβίαστου των συνόρων των κυρίαρχων κρατών», επιφέροντας αρνητικές συνέπειες στην οικονομία της Ε.Ε., ενώ παράλληλα η μεταναστευτική κρίση ενίσχυσε τους εκφραστές του ακραίου λαϊκισμού και δημιούργησε ρωγμές στην κοινωνική συνοχή.

«Καλούμαστε να υπερασπιστούμε το μεγαλύτερο εγχείρημα στην ιστορία της ηπείρου μας, το ευρωπαϊκό μοντέλο ζωής, καθιστώντας το πρότυπο για όλο τον κόσμο. Με συγκεκριμένες προτεραιότητες και πολιτικές, με ενιαία στρατηγική και πρωτοβουλίες που προωθούν την ταχεία αύξηση των αμυντικών μας ικανοτήτων» σημείωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενισχυμένης προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων για την πρόληψη της παράτυπης μετανάστευσης.

Επιπροσθέτως, ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε ως ζωτικής σημασίας την ασφάλεια των διεθνών θαλάσσιων οδών για την οικονομική και εμπορική ανάπτυξη της Ευρώπης, μέσα από «σταθερές συμμαχίες και συνεργασίες με κράτη που αποδεδειγμένα σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες», όπως σημείωσε. «Η πρόκληση είναι μεγάλη. Και είμαι βέβαιος ότι η Ευρώπη θα ανταποκριθεί, ώστε να παραμείνει και τις επόμενες δεκαετίες βασικός παράγοντας σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Η Συνδιάσκεψη με τίτλο «Οι Προτεραιότητες της Πολωνικής Προεδρίας στο Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2025» διοργανώθηκε στη Μεγαλόπολη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού. Έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με απόφαση της Προέδρου Roberta Metsola, καθώς και της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας, ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συνδιάσκεψης βρέθηκαν οι προτεραιότητες της Πολωνικής Προεδρίας που επικεντρώνονται στην ενίσχυση της άμυνας και της ασφάλειας, την προστασία ανθρώπων και συνόρων, την αντίσταση στις εξωτερικές παρεμβάσεις και στην παραπληροφόρηση, την κατοχύρωση της ασφάλειας και της ελευθερίας των επιχειρήσεων, την ενεργειακή μετάβαση, καθώς και την ανταγωνιστική και ανθεκτική γεωργία.

Δείτε το βίντεο:

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 02.04.2025

Τεχνικές εργασίες σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ θα παρουσιασθεί διακοπή υδροδότησης στα Δημοτικά Διαμερίσματα Νέας Μάκρης και Μαραθώνα του Δήμου Μαραθώνα και ενδεχ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 02.04.2025

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2/4/25

Του Οσίου Τίτου του θαυματουργού είναι σήμερα, Τετάρτη 2 Απριλίου. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι: Τίτος, Τίτης, Τίτα, Τίτη *

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 02.04.2025

Επιτυχής διοργάνωση της ενημερωτικής εκδήλωσης “Ισότητα στην Οικογένεια: Δικαιώματα, Ρόλοι και Προκλήσεις” στον Δήμο Περιστερίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Ισότητα στην Οικογένεια: Δικαιώματα, Ρόλοι και Προκλήσεις”, την οποία συνδιοργάνωσαν η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Περι