Image
Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 12:29 Γνώμες

Κάλεσμα Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης στα εργατικά σωματεία του Νομού

Οι φοιτητές όλης της χώρας βρισκόμαστε στον δρόμο τις τελευταίες 7 εβδομάδες βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους, συνεχίζοντας τον δίκαιο αγώνα μας, δηλώνοντας ότι δεν θα κάνουμε πίσω.Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, τις δεκάδες αγωνιστικές αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που απαίτησαν «το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί»!
Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας που στέκονται δίπλα στον αγώνα μας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης!

Η κυβέρνηση, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ ολοκληρώνει το έγκλημα στις σπουδές μας και προωθεί την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.
Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας, στην ζωή μας, με την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται, την επίθεση στο εισόδημα των οικογενειών μας, την ακρίβεια, την αβάσταχτη φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων σηκώνουμε ανάστημα. Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών όλης της χώρας και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους απέναντι στην ακρίβεια.

Ταυτόχρονα ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού! Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο για το δικαίωμα στην παιδεία, την εργασία, την αξιοπρεπή ζωή με πρώτο σταθμό την μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη!
Για αυτό τον λόγο κάνουμε δημόσιο κάλεσμα σε όλους τους φορείς του νομού Χανίων, για συμμετοχή στην εκδήλωση που οργανώνουμε στο κατειλλημένο Πολυτεχνείο Κρήτης στην αίθουσα Β1008 την Παρασκευή 23/2 στις 18:00.Σας καλούμε ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα, να μεταφερθεί η πείρα απο τους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί σε πανεπιστήμια και χώρους δουλειάς ,να ενώσουμε τα ξεχωριστά ρυάκια που θα γίνουν ορμητικό ποτάμι διεκδίκησης και ανατροπής!
Θα ακολουθήσει η προβολή ταινίας Bread and Roses(Ψωμί και τριαντάφυλλα) , με θέμα τους αγώνες της εργατικής τάξης και την πάλη των εργαζόμενων γυναικών απέναντι στην ανισοτιμία.

Post
Γνώμες Τρίτη 16.04.2024

Λυκούργος Σαμόλης: Η αύξηση του πετρελαίου οδηγεί σε άνοδο και τις τιμές των καυσίμων

Ο πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Ηρακλείου κ. Λυκούργος Σαμόλης, αναφέρει σε δήλωση στο Press Office Online (poo.gr) ότι η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου είναι ήδη πολύ υψηλή και δυστυ

Post
Γνώμες Τρίτη 16.04.2024

Δικαιοσύνη μπανανίας

Του Ναπολέων Λιναρδάτου Αν θέλεις να μετατρέψεις το σύνταγμα και τους νόμους σ’ ένα ευρετήριο γελοίων προφάσεων προς όφελος των κυβερνώντων, δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις τα έργα και τις

Post
Γνώμες Δευτέρα 15.04.2024

«Βόμβα» Έλον Μασκ: «Η Ελλάδα βιώνει πληθυσμιακή κατάρρευση»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την υπογεννητικότητα σε μία σειρά χωρών όπως η Ελλάδα κρούει με ανάρτησή του ο πασίγνωστος μεγιστάνας, Έλον Μασκ. Με ανάρτησή του, στο X γράφει πως «η Ελλάδα είναι μ