Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 17:17 Τση Βουλής

Sextortion Scam: Πανικός και στη Βουλή από τον ροζ εκβιασμό μέσω email


Πανικός επικράτησε στη Βουλή, η οποία έπεσε επίσης "θύμα" του "Sextortion Scam" και του ροζ e- εκβιασμού. Μετά το χακάρισμα της ιστοσελίδας της Βουλής την περασμένη εβδομάδα από Τούρκους χάκερ, που είχε ως αποτέλεσμα το σάιτ να πέσει για αρκετή ώρα, σειρά είχαν τα emails υπαλλήλων της Βουλής, των κοινοβουλευτικών συντακτών αλλά και βουλευτών.

Σύμφωνα με τη "Δημοκρατία" σχεδόν... η μισή Βουλή έλαβε το κακόβουλο μήνυμα στο οποίο αναφερόταν ότι έχουν υποκλαπεί προσωπικές στιγμές, ενώ απαιτείται πληρωμή 950 ευρώ για να μην δημοσιοποιηθούν.

"Σε παρακολουθώ λίγους μήνες τώρα. Το γεγονός είναι ότι είχατε μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό μέσω ενός site ενηλίκων που επισκεφθήκατε" ανέφερε αρχικά το μήνυμα που προκάλεσε τρόμο. "Σας δίνω 50 ώρες για να πληρώσετε" προσέθετε με τον αποστολέα να απειλεί ότι θα δημοσιοποιήσει στα social media ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που έχει υποκλέψει. Αν θέλετε να το αποτρέψετε, μεταφέρει το ποσό των 950 ευρώ στη διεύθυνση Bitcoin μου" προειδοποιούσε ακόμη το επίμαχο mail, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η κατακλείδα του απειλητικού μηνύματος που ήταν: "Τις καλύτερες ευχές!". Μπορεί η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής να ειδοποίησε τους παραλήπτες να αγνοήσουν το μήνυμα ωστόσο η αναστάτωση που προκλήθηκε, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από απρόοπτα που παρατηρούνται στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

enikos

 
Post
Τση Βουλής Παρασκευή 21.02.2020

Αίτημα αύξησης του ΠΔΠ παρουσίασε ο Μητσοτάκης στην έκτακτη Σύνοδο για τον προϋπολογισμό

Το μήνυμα ότι "δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα",  επανέλαβε ο Πρωθυπουργός της  Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στη διάρκεια των εργασιών του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίο ...

Post
Τση Βουλής Πέμπτη 20.02.2020

Τι θα περιέχει το μνημόνιο για το ποδόσφαιρο που θα υπογράψει ο πρωθυπουργός

Με ένα πολυσέλιδο κείμενο που θα ρυθμίζει όλες τις πτυχές του ελληνικού ποδοσφαίρου αναμένεται...

Post
Τση Βουλής Πέμπτη 20.02.2020

Πάιατ: Τα ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα - Οι ΗΠΑ εγγυώνται την ασφάλεια της Ελλάδας

Τη θέση ότι «όλα τα ελληνικά νησιά, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν δικαίωμα στην οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας» εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και μεταδόθηκε το βρά ...