Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 10:22 Κρητική διατροφή Γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα λεμονιού Υλικά 700 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα hoisin 1/4 φλ. τσαγιού μέλι 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού Ξύσμα από 1 λεμόνι Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου Εκτέλεση Βήμα 1 Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε καλά τη σάλτσα hoisin με το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση. Βήμα 2 Σε μια σακούλα φαγητού μεγέθους λίτρου ή σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τις γαρίδες και το μείγμα hoisin -μαρινάρετε για τουλάχιστον 30 λεπτά έως όλη τη νύχτα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Βήμα 3 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Βήμα 4 Τοποθετήστε τις γαρίδες στο ταψί και ψήστε τις μέχρι να γίνουν ροζ, περίπου 6-8 λεπτά. Βήμα 5 Σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένες με κόλιανδρο, αν θέλετε.newsbeast.gr