Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 12:48 Κρητική διατροφή Σαλάτα ρεβύθια με λεμόνι και άνηθο Υλικά 3 φλ. τσαγιού μαγειρεμένα ρεβύθια 1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε κύβους 6 μικρές ντομάτες, κομμένες σε κύβους 150 γρ. φέτα 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κ. γλ. μουστάρδα 1/2 κ. γλ. μέλι 1/4 φλ. τσαγιού χοντροκομμένο φρέσκο άνηθο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Βήμα 1 Τοποθετήστε τα ρεβύθια σε ένα μεγάλο μπολ. Βήμα 2 Κόψτε τα αγγούρια και τις ντομάτες σε κύβους και τοποθετήστε τα στο μπολ με τα ρεβίθια. Βήμα 3 Θρυμματίστε τη φέτα από πάνω. Βήμα 4 Σε ένα μεσαίο μπολ, φτιάξτε το ντρέσινγκ. Χτυπήστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και το φρέσκο άνηθο και αλατοπιπερώστε. Βήμα 5 Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε.newsbeast.gr