Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 11:02 Κρητική διατροφή Αρωματικά μπισκότα κανέλας Υλικά 120 γρ. μαλακό αλατισμένο βούτυρο 50 γρ. ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη 150 γρ. ζάχαρη άχνη 3 κ. γλ. κανέλα τριμμένη 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο 220 γρ. απλό αλεύρι 50 γρ. σταφίδες (προαιρετικά) 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη Εκτέλεση Βήμα 1 Χτυπήστε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη και 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα με ένα μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βήμα 2 Προσθέστε το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις σταφίδες, αν χρησιμοποιήσετε, και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Βήμα 3 Πλάστε σε μπαλάκια και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη, ή όλη τη νύχτα. Βήμα 4 Ζεστάνετε το φούρνο στους 180/160 στον αέρα/ γκάζι και στρώστε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα. Τοποθετήστε τις μπάλες ζύμης σε απόσταση 3- 4 εκατοστών μεταξύ τους στα ταψιά, ώστε το μείγμα να απλωθεί χωρίς να ακουμπήσει. Βήμα 5 Ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες αλλά να παραμείνουν μαλακά και κολλώδη στο κέντρο. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς στα ταψιά. Βήμα 6 Ανακατέψτε τη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη με την υπόλοιπη κανέλα και πασπαλίστε τα μπισκότα. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για έως και πέντε ημέρες.newsbeast.gr