Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 09:57 Κρητική διατροφή Νιόκι στο φούρνο με μοτσαρέλα και λουκάνικα Υλικά 120 γρ. λουκάνικο, σε κύβους 600 γρ. φρέσκα νιόκι 2 συσκευασίες των 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κ. γλ. ζάχαρη άχνη 125 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο Εκτέλεση Βήμα 1 Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 8- 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το λουκάνικο και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα. Βήμα 2 Προσθέστε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να σιγοβράσει, προσθέστε τα νιόκι και μαγειρέψτε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Ζεστάνετε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία. Βήμα 3 Ανακατέψτε τα 3/4 της μοτσαρέλας και το μεγαλύτερο μέρος του βασιλικού στα νιόκι. Μοιράστε το μείγμα σε έξι πυρίμαχες φόρμες ή βάλτε το σε ένα πυρέξ. Βήμα 4 Τοποθετήστε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήστε στο γκριλ για 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα το τυρί. Αλατοπιπερώστε, γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.newsbeast.gr