Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 15:01 Κρητική διατροφή Εύκολη συνταγή για κρέπες Υλικά 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 μεγάλα αυγά 1 φλ. τσαγιού γάλα 1/4 φλ. τσαγιού νερό 2 κ. σ. βούτυρο Φρέσκα μούρα και μέλι για σερβίρισμα (προαιρετικά) Εκτέλεση Βήμα 1 Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο του αλευριού και σπάστε τα αυγά μέσα στη λακκούβα. Βήμα 2 Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα και το νερό ενώ χτυπάτε με το σύρμα. Συνεχίστε μέχρι να προστεθούν όλα τα υγρά και το μείγμα να είναι λείο. Βήμα 3 Καλύψτε το μπολ και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 1 έως 24 ώρες. Βήμα 4 Ζεστάνετε μια μικρή ποσότητα βουτύρου σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Βήμα 5 Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, ρίξτε λίγο ζυμάρι στο κέντρο του τηγανιού και αμέσως ανακατέψτε το, ώστε να καλύψει πλήρως την επιφάνεια σε ένα λεπτό στρώμα. Βήμα 6 Περάστε μια σπάτουλα γύρω από την άκρη της κρέπας καθώς ψήνεται για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Βήμα 7 Μαγειρέψτε την κρέπα για 2 έως 3 λεπτά και, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε την. Μαγειρέψτε την κρέπα για 2 έως 3 λεπτά από την άλλη πλευρά και αφαιρέστε από το τηγάνι. Βήμα 8 Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Βήμα 9 Γεμίστε ή καλύψτε την κρέπα όπως επιθυμείτε (φρέσκα μούρα, γιαούρτι, μέλι κ.λπ.).newsbeast.gr