Image
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 09:46 Κρητική διατροφή

Έξι συμβουλές για τον καλύτερο πουρέ πατάτας που θα φτιάξετε ποτέ στη ζωή σας

Το απλό μπορεί να είναι εύκολο. Το απλό μπορεί να είναι τρομακτικό. Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, ένα τόσο απλό φαγητό όπως ο πουρές πατάτας θα είναι πολύ καλύτερο αν κάνετε τις σωστές κινήσεις. Μην ξεχνάτε, άλλωστε ότι τα μικρά καθημερινά πράγματα είναι αυτά που έχουν σημασία. Και ο τέλειος πουρές πατάτες είναι ένα από αυτά!

Βράστε τις πατάτες σας σε μεγάλα κομμάτια

Αν κόψετε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, δίνετε στο νερό μεγαλύτερη ευκαιρία να εισχωρήσει στο εσωτερικό τους. Περισσότερο νερό σημαίνει περισσότερα υγρά και λιγότερη γεύση στο τελικό προϊόν. Αν θέλετε πραγματικά να προστατέψετε τις πατάτες σας από το νερό, βράστε τις με τη φλούδα και αφαιρέστε τη μετά το βράσιμο των πατατών.

Κρατήστε τις πατάτες ζεστές

Αν θέλετε μια πραγματικά κρεμώδη γεύση και υφή, δεν πρέπει να αφήσετε τις πατάτες να κρυώσουν πριν ολοκληρώσετε τον πουρέ -πρέπει να αρχίσετε να ασχολείστε μαζί τους το συντομότερο δυνατό αφού τις βράσετε και τις σουρώσετε. Για να μην καούν τα χέρια σας, όμως, χρησιμοποιήστε τα γάντια πιάτων σας για να τις χειριστείτε κατευθείαν από την κατσαρόλα και αρχίστε να τις πολτοποιείτε αμέσως.

Προσθέστε πρώτα το λίπος

Πρέπει να προσθέσετε λίπος (σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να είναι βούτυρο) στις πατάτες πριν προσθέσετε οποιοδήποτε υγρό. Αυτό εξασφαλίζει ότι η υφή της πατάτας παραμένει σταθερή πριν μαλακώσει από την υγρασία.

Δοκιμάζετε συνεχώς

Αν αλατίσετε μόνο μία φορά σε αυτή τη διαδικασία, ο πουρές σας δεν θα είναι αντάξιος των προσδοκιών σας. Επαναξιολογήστε μετά την προσθήκη κάθε συστατικού, βεβαιώνοντας ότι το καρύκευμα δεν έχει αραιώσει. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε άφθονο αλάτι -τα αμυλούχα και λιπαρά τρόφιμα χρειάζονται πολύ από αυτό για να αποκτήσουν την τέλεια γεύση, οπότε μην το τσιγκουνευτείτε!

Μην προσθέτετε τα υγρά όλα μαζί

Σκεφτείτε το σαν να προσπαθείτε να ρουφήξετε μονομιάς μια μπύρα αντί να την πιείτε γουλιά γουλιά -κάποια ποσότητα θα χυθεί ή θα στάξει στο πηγούνι σας. Το ίδιο ισχύει και για τις πατάτες. Οι πατάτες δεν θα μπορέσουν να απορροφήσουν όλο το υγρό με τη μία, έτσι, δουλεύοντας σε μικρότερες δόσεις, τις βοηθάτε να απορροφήσουν όλη αυτή την κρεμώδη υφή, αποφεύγοντας τον πουρέ με υγρά.

Εμπλουτίστε το λίπος σας με αρωματικά

Ενώ βράζετε τις πατάτες, ζεστάνετε λίγο το γάλα και προσθέστε θυμάρι, δεντρολίβανο, σκόρδο ή ό,τι άλλο αρωματικό σας αρέσει. Σιγοβράζοντάς το σε χαμηλή φωτιά, το άρωμα θα εισχωρήσει απευθείας στο υγρό. Αφού τελειώσετε, σουρώστε το και πετάξτε τα αρωματικά για να διατηρήσετε την υφή του πουρέ σας λεία.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ