Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2022 10:51 Κρητική διατροφή Ζυμαρικά στο φούρνο με τυριών που έμειναν Υλικά 800 γρ. ζυμαρικά 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1/2 ματσάκι μαϊντανό, τα κοτσάνια ψιλοκομμένα (κρατήστε τα φύλλα για άλλη χρήση) 4 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 650 γρ. ανάμεικτα τυριά (ό,τι σας έχει μείνει στο ψυγείο) 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βήμα 2 Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 11 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και σουρώστε καλά. Βήμα 3 Παράλληλα, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα στελέχη του μαϊντανού και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Βήμα 4 Μεταφέρετε το μείγμα κρεμμυδιού σε ένα μπολ, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αυγό, τα 500 γρ. τυριά, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Βήμα 5 Συνδυάστε τα ζυμαρικά και το μείγμα τυριών σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέστε από πάνω τα υπόλοιπα 150 γρ. τυριών. Ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά.newsbeast.gr