Image
Τρίτη 08 Νοεμβρίου 2022 10:41 Κρητική διατροφή

Κοτόπουλο μπάρμπεκιου ψητό στο φούρνο

Υλικά

8 μπούτια κοτόπουλου
1 κ. σ. λάδι αβοκάντο (ή οποιοδήποτε λάδι υψηλής θερμότητας)
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. σ. καπνιστή πάπρικα
1/4 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ. σ. αποξηραμένη ρίγανη
1 φλ. τσαγιού σάλτσα μπάρμπεκιου

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέστε το λάδι και στη συνέχεια το αλάτι, την καπνιστή πάπρικα, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου και την αποξηραμένη ρίγανη. Ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε κάθε μπούτι κοτόπουλου με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω.
Βήμα 4
Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά. Μετά από τα 30 λεπτά, βγάλτε το ταψί από το φούρνο, στραγγίστε και πετάξτε το λάδι και, στη συνέχεια, γυρίστε κάθε μπούτι κοτόπουλου έτσι ώστε να είναι με το δέρμα προς τα πάνω.
Βήμα 5
Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής για να απλώσετε τη σάλτσα μπάρμπεκιου σε όλα τα μπούτια κοτόπουλου.
Βήμα 6
Τοποθετήστε το ταψί ξανά στο φούρνο σε ψηλή σχάρα και ψήστε για περίπου 2 έως 4 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να καραμελώνει.
Βήμα 7
Αφαιρέστε από το φούρνο το ταψί και αφήστε τα μπούτια κοτόπουλου να ξεκουραστούν για περίπου 5 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.03.2024

Κροκέτες παστού μπακαλιάρου

Υλικά: 1.200-1.500 γρ. μπακαλιάρο, παστό 1 ποτήρι του νερού μπίρα 1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 αβγό, χτυπημένο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκο

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω