Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2022 10:25 Κρητική διατροφή Βελουτέ σούπα κουνουπίδι με παρμεζάνα Υλικά 2 κεφάλια κουνουπίδι, σε κύβους 2 κ. σ. βούτυρο 8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 8 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών 2 φλ. τσαγιού νερό 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο σχοινόπρασο Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Βήμα 1 Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε 1-2 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Ανακατέψτε το αλάτι και το πιπέρι. Βήμα 2 Προσθέστε το κουνουπίδι, το ζωμό λαχανικών και το νερό και ανακατέψτε και αφήστε να πάρει μια βράση. Βήμα 3 Προσθέστε το θυμάρι, σκεπάστε και μειώστε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά. Ξεσκεπάστε και αφαιρέστε το θυμάρι. Βήμα 4 Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός για να χτυπήσετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Βήμα 5 Ανακατέψτε την παρμεζάνα και το σχοινόπρασο και αφήστε να κρυώσει για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.newsbeast.gr