Image
Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2022 10:24 Κρητική διατροφή

Σούπα βελουτέ γλυκοπατάτας

Υλικά

3 μέτριες γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 γεμάτο κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μήλο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ. γλ. κόλιανδρο
1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
1 κ. γλ. μηλόξυδο
3 έως 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
400 γρ. γάλα καρύδας με πλήρη λιπαρά, κρατήστε 1/4 φλ. τσαγιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το αλάτι και αρκετούς κόκκους φρέσκου πιπεριού και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, 5 έως 8 λεπτά. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες και το μήλο και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 8 έως 10 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο και την καπνιστή πάπρικα και ανακατέψτε. Ανακατέψτε το μηλόξυδο και στη συνέχεια 3 φλιτζάνια από το ζωμό και το γάλα καρύδας. Φέρτε το φαγητό σε βρασμό, σκεπάστε το και μειώστε τη φωτιά σε σιγανή. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, 20 έως 30 λεπτά.
Βήμα 3
Αφήστε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς και ρίξτε τη στο μπλέντερ, δουλεύοντας σε δόσεις αν χρειαστεί, και χτυπήστε την μέχρι να γίνει λεία. Αν η σούπα σας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε έως και 1 φλιτζάνι περισσότερο ζωμό και χτυπήστε ξανά.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ