Image
Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2022 10:20 Κρητική διατροφή

Χοιρινές μπριζόλες με σος μελιού και σκόρδο

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες με ή χωρίς κόκαλα
1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. τσαγιού μέλι
1/4 φλ. τσαγιού νερό (ή ζωμό κοτόπουλου)
2 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού (ή μηλόξυδο ή οποιοδήποτε λευκό ξύδι)
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Καρυκεύστε τις μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου λίγο πριν το ψήσιμο.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Σοτάρετε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν (περίπου 4- 5 λεπτά από κάθε πλευρά). Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και αφήστε τις στην άκρη.
Βήμα 3
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Λιώστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι, ξύνοντας τυχόν μαυρισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να αρωματιστεί (περίπου 30 δευτερόλεπτα) και προσθέστε το μέλι, το νερό και το ξύδι.
Βήμα 4
Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να πήξει ελαφρώς (περίπου 3- 4 λεπτά), ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 5
Προσθέστε τις μπριζόλες πίσω στο τηγάνι, περιχύστε με τη σάλτσα και ψήστε στο γκριλ για 1- 2 λεπτά ή μέχρι οι άκρες τους να είναι ελαφρώς απανθρακωμένες.
Βήμα 6
Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε με λαχανικά, ρύζι, ζυμαρικά ή με σαλάτα.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα