Image
Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 11:52 Κρητική διατροφή

Ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο

Υλικά

150 γρ. ζυμαρικά, οποιουδήποτε είδους
150 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
2 φιλέτα σολομού, κομμένα σε κύβους
1 κ. σ. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 καλή πρέζα αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
100 ml κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από 1/2 μικρό λεμόνι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τρία λεπτά πριν από το τέλος του χρόνου μαγειρέματος των ζυμαρικών, προσθέστε το μπρόκολο στο νερό και μαγειρέψτε το μαζί με τα ζυμαρικά για 3 λεπτά.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1- 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
Βήμα 3
Προσθέστε τα κομμάτια σολομού και το τσίλι, αν χρησιμοποιήσετε, και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό, γυρίζοντας τον σολομό 3- 4 φορές. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μια κουτάλα από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
Βήμα 4
Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε τον σολομό για 3- 4 λεπτά, γυρίζοντας τον περιστασιακά (προσθέστε επιπλέον νερό αν η σάλτσα πήξει πολύ).
Βήμα 5
Σουρώστε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και προσθέστε τα στο τηγάνι με την κρεμώδη σάλτσα. Ρίξτε και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε.
Βήμα 6
Σερβίρετε και απολαύστε.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ