Παρασκευή 05 Αυγούστου 2022 15:32 Κρητική διατροφή Ζυμαρικά με σολομό και αβοκάντο Υλικά 250 γρ. ζυμαρικά 1 κ. σ. ελαιόλαδο 250 γρ. σολομό, φιλέτο 250 γρ. ντοματίνια 1 αβοκάντο 3 κ. σ. παρμεζάνα, τριμμένη Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βήμα 2 Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε καλά και περιχύστε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν. Βήμα 3 Ψήστε το σολομό για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το δέρμα και τα κόκαλα και αφήστε τα στην άκρη. Βήμα 4 Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, ξεφλουδίστε και κόψτε το αβοκάντο σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους. Βήμα 5 Συνδυάστε τα ζυμαρικά, τις ντομάτες, τα αβοκάντο και το σολομό σε μια σαλατιέρα. Βήμα 6 Προσθέστε την παρμεζάνα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρετε.newsbeast.gr