Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 12:05 Κρητική διατροφή Vegan τηγανίτες με φράουλες Υλικά 115 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κ. γλ. κανέλα 150 ml γάλα σόγιας 240 γρ. γιαούρτι σόγιας 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 2 κ. σ. ψιλοκομμένα πεκάν 200 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλες Λίγο λάδι Μερικά μικρά φύλλα δυόσμου, προαιρετικά Εκτέλεση Βήμα 1 Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Βήμα 2 Σε μια κανάτα, χτυπήστε το γάλα σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και, στη συνέχεια, προσθέστε, ανακατεύοντας με το σύρμα, στα ξηρά υλικά για να φτιάξετε ένα παχύρρευστο μείγμα. Βήμα 3 Απλώστε το λάδι στο τηγάνι χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας και, στη συνέχεια, βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βήμα 4 Βάλτε 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζύμη σε τρία ή τέσσερα σημεία για να φτιάξετε μικρές τηγανίτες. Βήμα 5 Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1- 2 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Γυρίστε τις τηγανίτες χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα και μαγειρέψτε για άλλα 1- 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν. Βήμα 6 Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα για να φτιάξετε συνολικά έξι τηγανίτες. Βήμα 7 Σερβίρετε τρεις τηγανίτες ανά άτομο με το υπόλοιπο γιαούρτι, τις φράουλες, τα πεκάν και τα φύλλα δυόσμου.newsbeast.gr